Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

P.R. [ Beta ]

10. 10. 2021. 19:10 >> 19:11

BOTAS

"Jedna od najboljih trka u karijeri"

Vozač Mercedesa Valteri Botas ocijenio je da je ovo bila jedna od njegovih najboljih trka u Formuli 1, kao i da mu je drago da je sve prošlo bez problema.

"Prošlo je dosta vremena, ali osjećaj je dobar. Sa moje strane, to je bila jedna od najboljih trka koju sam ikad imao. Bolid je bio dobar u svim uslovima, imam povjerenje u njega. Drago mi je što je jednom sve prošlo glatko", rekao je finski vozač, prenio je BBC.

Botas je danas pobijedio na trci za Veliku nagradu Turske, što mu je ujedno prva pobjeda od trke u Rusiji prošle godine.

U kišnim uslovima do drugog mjesta došao je vozač Red Bula Maks Verstapen, koji je tako preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu, i sada ima šest bodova više od vozača Mercedesa Luisa Hamiltona.

"Nije bilo lako danas, staza je bila dosta klizava i morali smo da gledamo da štedimo gume, pa nijesmo htjeli da pritiskamo. Činilo se da Botas ima bolji tempo i da je bolje štedio gume, pa sam srećan što sam završio drugi", rekao je on.

Treći je kroz cilj prošao još jedan vozač Red Bula Serhio Peres, koji je istakao da je imao "intezivnu trku, u kojoj je pobijedio Hamiltona i Šarla Leklera iz Ferarija.

"Bila je to trka gdje morate biti strpljivi, pritiskati u pravo vrijeme i dobro upravljati gumama. Zapravo nijesmo znali šta se dešava sa gumama. Danas je bilo teško njima upravljati", dodao je on.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se u SAD, 24. oktobra, a do kraja sezone ostalo je još šest trka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније