Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Beta/N. R.

31. 07. 2024. 20:24 >> 20:28
Čitaj mi:

NAKON POBJEDE PROTIV PORTORIKA

Pešić: Sve je bilo na visokom nivou, igrači daju maksimum

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da je u utakmici protiv Portorika sve bilo na visokom nivou, da je razlika od 41 poena prevelika, ali da je to rezultat dobre igre u odbrani, nakon što se njegova ekipa plasirala u četvrtfinale olimpijskog turnira.

"Sve je bilo na visokom nivou i u odbrani i u napadu dali smo energiju i maksimum u ovom trenutku. Nismo uspijevali da zaustavimo šuteve iz kornera, tu smo malo zakazali, ali najvažnije za svakog trenera da je u trećoj četvrtini to napravljeno na najbolji način, pogodili su četiri šuta od 12, kada nije bilo toliko važno što se tiče rezultata. Bila je dobra rekacija, oni su iskusan tim koji živi od šuta, a mi smo im to oduzeli", rekao je Pešić novinarima u Parizu.

Košarkaši Srbije obezbijedili su plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara pošto su u drugom kolu u Lilu pobijedili Portoriko 107:66.

"Njihova dva najbolja igrača samo praktično izbacili i tu ide zasluga igračima koji su ih čuvali, ali i onima koji su pomagali i timska i individualna odbrana je bila protiv Alvarda i plejmejkera Votersa bila na najvišem nivou. To su igrači velike klase sa dobrim šutem, individualci. Portoriko praktično živi od njihove dobre igre. To smo uspjeli da neutrališemo, radujemo se što je tako", naveo je Pešić.

Centar Srbije, Nikola Jokić, igrao je 23 minuta i nedostajala mu je jedna asistencija do tripl-dabl učinka, utakmicu je završio sa 14 poena, 15 skokova i devet asistencija.

Upitan da li je znao da Jokiću nedostaje asistencija do istorijskog tripl-dabla kada je odlučio da ga izvede, Pešić je odgovorio odrično.

Kapiten Srbije Bogdan Bogdanović zadovoljan je igrom.

"Dobra energija, dobar timski rad i trud, zadovoljan sam kako smo igrali. Odgovorili smo na neku lošiju partiju protiv SAD. Drago mi je da imamo timsko samopouzdanje", rekao je on.

Srbija će u subotu od 21 sat igrati protiv Južnog Sudana za drugo mjesto u grupi.

"Treba da gledamo sebe, da uđemo ozbiljno u taj meč. Oni su nezgodan protivnik, imali su dobar pripremni period, dugo su zajedno, vole da nastupaju sa dosta dobrom energijom. Zahtjevan protivnik, ne treba nikoga olako shvatiti na ovom turniru. Da se odmorimo, regenerišemo i za tri dana nova utakmica", rekao je Bogdanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније