Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ kscg ]

31. 07. 2024. 10:08 >> 11:48

prvi testovi

Seniorke sjutra i u petak igraju protiv Mađarske

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija nakon dvije sedmice priprema sjutra i u petak imaće prve provjere.

Izabranice Jelene Škerović ugostiće u dvorani Univerziteta Crne Gore tokom naredna dva dana selekciju Mađarske (oba meča počinju u 19 časova), što će biti prvi testovi za podmlađenu selekciju uoči pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Zadovoljna sam kako protiču pripreme, jer su sve đevojke došle sa ogromnim motivom i svaka od nas želi da sve zamisli stručnog štaba sprovode u djelo. Nakon uvodnog dijela tokom dvije sedmice, sada sa nestrpljenjem očekujemo prve utakmice. S obzirom da smo dodatno podmlađeni i oslabljeni, jer nema Amerikanki, sigurno da će nam mečevi protiv Mađarske dobro poslužiti da vidimo gdje smo trenutno i na čemu moramo da radimo do polaska za Meksiko", kazala je Dragana Živković, crnogorska reprezentativka.

Nekadašnja kapitenka Budućnost Bemaxa, koja je minule sezone osvojila duplu krunu u Rumuniji sa Konstancom, svjesna je da je ovo istorijska šansa, jer će crnogorske košarkašice igrati u Meksiko Sitiju prvi put pretkvalifikacije za Mundobasket. Crna Gora biće u grupi B, gdje su pored naših dama i domaćina, Meksika, još selekcije Novog Zelanda i Mozambika. U pretkvalifikacijama igraju još: Korea, Mali, Češka i Venecuela, koji čine grupu A.

Dva najbolja tima iz svake grupe će se kvalifikovati za polufinale, dok će se pobjednik turnira plasirati u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

"Za razliku od ranije, kada je ljeto obično rezervisano za Eurobasket, sada je nešto novo za sve nas. Prvi put imamo priliku da budemo u trci za Mundobasket. Baš zbog toga, motiv je na najvećem nivou, jer je ovo istorijska prilika za našu reprezentaciju, a za svaku od nas prvi put da osjetimo mečeve protiv selekcija sa drugih kontinenata", naglasila je Živković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније