Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

31. 07. 2024. 16:29 >> 16:29
Čitaj mi:

"plavi" dočekuju CSKA 1948

Budućnost napada 3. kolo, Brnović: Pokazali smo karakter i mentalitet

Prije dvije sedmice, Budućnost je dočekala Mališevu nakon poraza 1:0 u prvom meču, slavila 3:0 i domogla se 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Istovjetan izazov i sjutra čeka "plave", ovog puta u duelu sa CSKA 1948, protiv kojeg su u Sofiji pokazali da mogu da igraju, pogotovo u 2. poluvremenu.

U odnosu na duel sa timom sa Kosova minus će biti što ne može da se igra na stadionu pod Goricom zbog užasnog stanja terena, već će Budućnost biti domaćin pred maksimum 1.500 navijača na "DG areni".

“Sreća je što se sve to oko suspenzije stadiona pod Goricom brzo izdešavalo i nismo imali vremena da razmišljamo o tome. Iluzorno je pričati koliko bi nam značilo da igramo pod Goricom pred punim tribinama, ali prihvatili smo oduku UEFA“, rekao je Ivan Brnović.

Trener "plavih" je ubijeđen da minus može da se nadoknadi.

"Pred prvu utakmicu imate neizvjesnost, jer ne znate kakav je protivnik, a onda u direktnom odmjeravanju snaga vidite pravu sliku. CSKA nije bauk, možemo sa njim da igramo".

Igrači žele što prije da nadoknade minus, Brnović traži smireniji pristup.

"Moramo da imamo balans između agresivnosti, strpljenja i mudrosti. Nemoguće je agresivnost i visoki presing držati 90 minuta, ali nećemo ni biti strpljivi svih 90 minuta. Kako vrijeme bude odmicalo, u zavisnosti od rezultata i mi ćemo se ponašati. Ako primimo gol, moramo da znamo da nije gotovo, da imamo i 2. poluvrijeme, da možemo da se vratimo. Pokazali smo karakter i mentalitet i da smo tim koji može da se vrati u meč i preokrene stvari u svoju korist", naglasio je šef struke.

Budućnost će u odnosu na prvi meč biti jača za ruskog štopera, Ilju Serikova.

"Sa Serikovim ćemo dobiti dodatnu brzinu, agresivnost koja nam je jako bitna u ovakvim mečevima kada moramo da spriječimo tranziciju rivala", zaključio je Brnović.

Golman reprezentacije Crne Gore, Milan Mijatović, žali što se revanš ne igra pod Goricom.

"Svakako će to biti hendikep za nas. Svi smo očekivali da će se igrati pod Goricom. Znate koliko nama navijači znače, mislim da bi bila prava fudbalska priča, praznik fudbala, stadion bi bio nikad puniji. Motiva nam ne fali, vidjeli smo na prvoj utakmici da možemo da igramo sa CSKA, Nadam se da uz podršku navijača i dobru igru možemo da prođemo u 3. kolo", poručio je 37-godišnji golman.

Povratnik u redove "plavih" očekuje defanzivniju igru CSKA nego prije šest dana.

"Igraće zatvorenije nego u Sofiji. Željeli su oni da se nametnu i na prvom meču, ali smo ih našom igrom primorali da se vrate u defanzivu. Mnogo su opasni u tranziciji, imaju dva-tri veoma brza fudbalera i naše je da to spriječimo, da diktiramo tempo i nametnemo naš ritam", naglasio je Mijatović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније