Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

29. 06. 2024. 11:14 >> 13:12

"CRVENI" SANJAJU PLASMAN NA OI

Vučević: Svjesni smo da neće biti lako, ali možemo da igramo sa svima

Čekanju je došao kraj, košarkaši Crne Gore sjutra putuju u Rigu na olimpijske kvalifikacije, gdje će pokušati da ostvare istorijski uspjeh. Kapiten "crvenih" Nikola Vučević ističe da ekipa nema pritisak, ali da će učiniti sve da čekira vizu za Pariz.

Naša selekcija je u grupi sa Brazilom i Kamerunom. Dvije selekcije prolaze u polufinale, a ukrštaju se sa grupom u kojoj su Letonija, Gruzija i Filipini.

Prva utakmica je drugog jula sa Brazilom. Dan kasnije rival je Kamerun.

Samo pobjednik turnira ide u Pariz.

"Tu sam od 2011. godine, ovo je prvi put da imamo priliku za Olimpijske igre. Velika šansa, idemo tamo da pokušamo se kvalifikujemo, ali smo svjesni da neće biti lako. Ko god je izborio plasman na ove turnire, ima kvalitet. Protiv Brazila i Kameruna treba da odigramo koncentrisano i sa velikom energijom", istakao je naš as i dodao:

"Ako prođemo grupu sve je moguće. Sigurno da je Letonija favorit, ali možemo sa svima da igramo.

Ekipa je podmlađena, ali to ne brine Vučevića...

"Nedostaje nekoliko igrača iskusnijih, jako nam nedostaju, ali šta je tu je. Prilika je ovo za neke mlađe. Vjerujem da imaju puno motiva da se dokažu. Prva petorka koja je igrala na Mundobasketu je tu i to puno znači. Dobro smo radili na pripremama, atmosfera je odlična, tako da sa dobrom energijom idemo u Rigu", kazao je Vučević.

Ekipa je rasterećena i to bi mogla da bude prednost naše selekcije...

"Nemamo pritisak, ali vjerujem da možemo. Daćemo sve od sebe, san svakog sportise je da ode na Olimpijske igre. Bio bi to nevjerovatan uspjeh", kazao je Vučević.

Vučević je prokomentarisao to što će od naredne sezone prvi put u istoriji NBA lige u jednom timu igrati otac i sin - Lebron i Broni Džejms u Los Anđeles Lejkersima.

"Nevjerovatna stvar. Ovo je Lebronu 21. godina u NBA. Toliko traje i igra na visokom nivou. Dugo godina je bio najbolji, a sada je u samom vrhu. Skidam mu kapu - toliko traje i na tolikom nivou igra. Prosto je nevjerovatno - ne samo što se tiče fizičkog aspekta, nego i mentalnog, da ima toliku želju i volju da igra poslije toliko godina i toliko uspjeha. Nevjerovatna priča. Možda će i igrati zajedno na terenu, što će se prvi put desiti u NBA. Nemam šta da kažem osim - svaka čast", rekao je Baranin.

On se na kraju osvrnuo na svoj status u Čikagu...

"Nema ništa posebno, ostajem tamo. Stalno su neke glasine da idem, ali ne obazirem se na to. Imamo još dvije godine ugovora, promjene su uvijek moguće, ali ne vjerujem u to", zaključio je naš centar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније