Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

01. 07. 2024. 11:04 >> 14:54

kvalifikacioni turnir za olimpijske igre

Kendrik Peri: Osjećam više uzbuđenja, ali ne osjećam pritisak

Crnogorski košarkaši sjutra startuju u Rigi u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu.

Crna Gora je u grupi “B” sa Brazilom i Kamerunom.

Prvi rival je Brazil od 14.30. Dan kasnije, takođe u 14:30 časova, čeka nas i meč protiv Kameruna.

"Ovo je velika šansa za nas. Zaslužili smo radom i trudom prethodnih godina da se nađemo na ovom turniru. Ulog je plasman na Olimpijske igre. Sve selekcije će biti spremne za turnir. Ali, ne moramo da brinemo o formi rivala, već da se potrudimo da mi budemo maksimalno koncentrisani na ono što radimo u napadu i odbrani. I da uživamo što više možemo", izjavio je Kendrik Peri.

Ekipa je podmlađena a nedostaje nekoliko iskusnih igrača.

"Imamo dosta mladih igrača, koji nemaju iskustvo kao igrači koji su odsutni. Moj posao kao plejmejkera i Nikole Vučevića je da pomognemo tim igračima da se što bolje uklope, da imaju samopouzdanje kao i uvijek, što je za njih i najbitnija stvar. Osjećam više uzbuđenja, ali ne osjećam pritisak. Važno je da se pripremiš najbolje što možeš i da izađeš na teren i pokušaš da uradiš ono što treba. Nije dobro kad stvoriš veliki pritisak, kada previše razmišljaš. Plejmejker sam, moj posao je da ekipa bude opuštena, ali u isto vrijeme i fokusirana što je više moguće", dodao je Peri.

Za plasman u polufinale biće nam dovoljna jedna pobjeda.

Samo će se pobjednik turnira plasirati na OI.

Crna Gora je treći favorit turnira. Prvi je domaćin turnira, selekcija Letonije a drugi Brazil.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније