Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

30. 06. 2024. 08:37 >> 09:03

KOPA AMERIKA

Nema Mesija - nema problema, tu je Lautaro

Fudbaleri Argentine su još u prošlom kolu obezbijedili sebi prolaz u četvrtfinale Kopa Amerike, pa su u odnosu na dosadašnji turnir napravili čak devet promjena, i opet pokazali snagu i slavili protiv Perua sa 2:0.

Lionel Mesi, koji ima problema sa istegnućem zgloba je odmorio, interesantno nije bilio ni selektora Lionela Skalonija na klupu zbog suspenzije pa je ekipu vodio njegov pomoćnik, nekada proslavljeni štoper Intera Valter Samjuel.

Sadašnja zvijezda Intera Lautaro Martinez je bio čovjek odluke sa dva pogotka je rutinski Argenitni donio maksimalni učinak u grupnoj fazi.

Nije da se "Selesion" prošetao "Har rok" stadionom u Majamiju.

Prvu priliku napravili su tek poslije pola sata igre, i to iz slobodnog udarca.

Leandro Parades je sjajno "zavrnuo loptu", ali je i golman Perua Pedro Galjese odbranio sjajno desnom rukom.

Iskusni golman Orlanda je do poluvremena imao još jednu intervannciju kada je nogom zaustavi pokušaj Đovanija Lo Selsa.

Interesantno da Peru je osmi put zaredom završio bez primljenog gola, ali morao je popularni "La bikorol" da napadne u nastavku kako bi došli do četvrtfinala.

Već nakon dva minuta odbrana Perua je kapitulirala. Bio je to mat u tri poteza. Palasios za Di Mariju, kapiten na ovom meču iz prve za Lautara, a kapiten Intera rutinski u mrežu.

Samo nekoliko minuta kasnije Nikolas Taljifiko je pogodio nakon kornera, ali je njegov gol poništen zbog opstrukcije golmana.

Imala je Argenitna i penal, Parades je preuzeo odgovornost, prevario Galjesea, ali pogodio stativu.

Međutim pet minuta prije kraja, Lautaro je ponovo pokazao svu svoju fudbalsku magiju. Sjajno je osvojio loptu u duelu sa odbranom Perua, a onda samo je lagano potkopao za konačnih 2:0.

To je ujedno njegov četvrti gol na turniru do sada, pogađao je na sve tri utakmice i prvi je strijelac turnira.

Argenitna tako sa maksimalnih devet bodova čeka drugoplasiranog iz grupe B, gdje će za prolaz u direktnom okršaju da se bore ekipe Ekvadora i Meksika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније