Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

30. 06. 2024. 13:24 >> 13:23

POVRATAK NAKON PET GODINA

Mijatović: Novi mandat da bude uspješniji, Mališeva rival po mjeri

Reprezentativni čuvar mreže Milan Mijatović nakon pet godina se vratio u Budućnost. Poručuje da će učiniti sve da novi mandat na stadionu pod Goricom bude uspješniji.

Mijatović je za "plave" igrao u sezonama 2017/18. i 2018/19, ali te dvije sezone nisu bile rezultatski dobre za klub.

“Lijepo je ponovo biti dio Budućnosti. Sam povratak znači da mi je u prethodnom mandatu bilo ugodno i da sam se osjećao odlično. Nedostajali su trofeji u mom prethodnom mandatu, jer smo osvojili samo jedan Kup za dvije sezone i vjerujem da će sada sve biti drugačije. Vjerujem da će biti trofeja”, kazao je 36-godišnji golman za klupski sajt.

Podgoričani se nalaze na pripremama u Sloveniji. Mijatović vjeruje da će boravak u "deželi" iskoristiti na pravi način.

“Ako uzmemo u obzir da smo umorni, što je normalno za ovaj dio priprema, mislim da sve to nije izgledalo nimalo loše. Naravno, moramo da popravimo određene stvari kako u defanzivi, tako i u ofanzivi, ali na pola smo priprema i ne sumnjam da ćemo izgledati mnogo bolje kada dođemo do svježine”, kaže Mijatović.

Primjećuje da u odnosu na prvi mandat u "plavom" taboru, sada ima mnogo više mladih igrača koji mogu da budu nosioci igre.

“Generalno se svi znamo, mi stariji smo i u prethodnom mandatu igrali zajedno. Mislim da je atmosfera odlična, a što se više upoznajemo – to je bolje za sve. Razlika u odnosu na prethodni put kada sam bio u Budućnosti je što sada klub ima mnogo veći potencijal u mlađim igračima”, govori rođeni Pljevljak i dodaje:

“Moj savjet za sve njih je da moraju da rade na sebi, da slušaju savjete trenera, pa i nas starijih kako bi taj potencijal i talenat razvili i postali vrhunski igrači. Naravno, tu mislim i na mog kolegu Filipa Domazetovića, jer kao golman sa nekim iskustvom, vidim da on može da bude golman za ozbiljan nivo”.

Budućnost se u utorak vraća u Podgoricu.

“Mislim da je osjećaj svih odličan, jer ovdje imamo sve što nam je potrebno. Mir, dobre terene, uslove, jake protivnike… Kada smo već kod utakmica, mislim da smo protiv Maribora odigrali bolje nego protiv Zaglebja, a razlog je jer smo bili svježiji. Međutim, u obje utakmice smo imali svoje šanse i iza nas su dobre provjere”, jasan je Mijatović.

Na kraju priprema slijedi duel sa albanskom Egnatijom (ponedjeljak).

“I Egnatija će nam poslužiti da se uigramo i da pokušamo da prihvatimo zahtjeve koje traži šef, a poslužiće i šefu da vidi koliko može na koga da računa pred Evropu i prvenstvo”, kazao je Mijatović.

"Plavi" sezonu otvaraju na evropskoj sceni. Rival u kvalifikacijama za Ligu konferencija je Mališeva sa Kosova. Prvi meč igra se 11. jula u Prištini.

“Dobili smo protivnika po želji, rivala sa kojim možemo da igramo, ali i sa kojim moramo da budemo oprezni. Nebitno je od kada dolaze protivnici, čim su u Evropi znači da imaju određeni kvalitet. Naše je da se dobro osvježimo, pripremimo, analiziramo protivnika ekipno i pojedinačno i da ozbiljno pristupimo utakmici – samo sa takvim razmišljanjem možemo da se nadamo prolazu u naredni krug”, rekao je na kraju razgovora Mijatović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније