Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

21. 08. 2024. 22:37 >> 23:07
Čitaj mi:

CFL 1

Poker Budućnosti, Dečić produžio krizu Mornara, Arsenal Sutjeske

U CFL- odigrano je svih pet utakmica četvrtog kola.

Fudbaleri Budućnosti odigrali su sjajan meč na "DG areni" protiv Bokelja i slavili su ubjedljivo sa 4:0.

Utakmica nakon koje trener Ivan Brnović može da bude prezadovoljan doprinosom svojih fudbalera, Vukotića koji je podijelio tri asistencije, Bojovića koji je postigao dva gola, Bulatovića koji je nastavio golgeterski niz, ali i momenat u karijeri super talentovanog Lazara Savovića koji je sa svojih 16 godina postigao svoj prvijenac.

Ofanzivno su krenuli Podgoričani od samog starta, ali ni gosti iz Kotora nisu bili bez svojih prilika.

Taman kada je izgledalo da će na odmor da se ode bez golova, Bojović je bio brži od piptaljke i pogodio na pas Vukotića za 1:0. To je bila prva od tri asistencije desetke "plavo-bijelih".

Nakon pet minuta drugog poluvremena Budućnost je udvostručila prednost ponovo preko Bojovića kojeg je ovoga puta proigrao Šarkić.

Pitanje pobjednika stavio je Savović koji je u kontri dobio sjajan pas spoljnom Vukotića, a onda je demonstrirao svoj talenat. Dribling, pozicioniranje i lopta pod prečku gola Bokelja.

Samo par minuta kasnije novi gol Budućnosti.

Savović je pokrenuo akciju dao za Ivana Bulatovića koji je petom odigrao za Vukotića, dobio dupli pas i sa 18 metara savladao Ličinu.

Budućnost je prva na tabeli nakon četiri kola sa deset bodova i gol razlikom 9:2.

Arsenal je u Nikšiću produbio krizu Sutjeske, iako su "plavo-bijeli" kraj Bistrice na najbolji mogući način otvorili meč i evrogolom povratnika NIkole Janjića.

Krilni fudbaler je nakon pasa Jokića, prebacio loptu na lijevu nogu i uslijedjela je prava "raketa" put mreže Tivćana, i nemoćan je bio Bojan Zogović.

Međutim nakon svega 20-ak minuta Arsenal je uspio da se vrati u meč. Damjan Mugoša je odradio sjajan posao po lijevom krilu, probio je i ubacio loptu spoljnom, gdje je dobro reagovao Abdulahi.

Možda i ključan detalj za domače desio se u 35. minutu kada je Nikola Jovićević dobio direktan crveni karton zbog povlačenja somalijskog internacionalca.

Sudija Miloš Bošković je po mišljenju publike bio možda prestrog u ovoj situaciji.

Terensku nadmoć Arsenal je ovoga puta iskoristio, za razliku od prošlog kola kada je i pored igrača više izgubio od Budućnosti.

Gol odluke postigao je BiH internacionalac Armin Imamović koji je iz slobodnog u 55. minutu postavio konačan rezultat.

U derbiju sa "evropskim šmekom" između Dećića i Mornara slavila je ekipa iz Tuza čime je nastavljen katastrofalan start Barana.

Jedini gol viđen je sa bijele tačke kada je Brazilac Čagaz bio siguran egzekutor za aktuelnog šampiona.

Prethodno je njegov saigrač iz Argentine Ian Puleio imao prodor po desnoj strni, ubacio je loptu u šesnaesterac gdje je defanzivac Barana Filip Mitrović nesmotreno igrao rukom.

Mornar koji je odigrao fenomenalno u Evropi, nakon tri odigrane utakmice nema ni jedan bod u domaćem prvenstvu.

U Petrovcu na stadionu "Mićo Goliš" domaći fudbaleri su se nadali da će na krilima pobjede u Nikšiću izu prošlog kola nastaviti pobjednički niz.

I pored dominacije i bolje igre, gosti iz Plava dolaze prvi do gola u 80. minutu kada se Raičevič prvo sjajno snašao, a onda Perović od prečke zakucao loptu u mrežu domaćih.

Petrovac je ipak stigao do boda nakon što je u 96. minutu Adnan Bašić najbolje reagovao u šesnaestercu.

Ono što nije pošlo za rukom Petrovcu, jeste Jedinstvu.

Bjelopoljci su nastavili pobjednički niz pobjedom nad neugodnim Otantom.

Ponovo je veliku ulogu kod gola imao Žarko Korać sa sjajnom anticipacijom u napadu, i osovjenom loptom, proigrao je rezervistu Aldina Mušovića koji je bio precizan.

SVE GOLOVE POGLEDAJTE U LIVE BLOGU ISPOD TABELE

REZULTATI 4. KOLA

Petrovac-Jezero 1:1 (Bašić 90+6 - Perović 80)

Jedinstvo-Otrant 1:0 (Mušović 80)

Dečić-Mornar 1:0 (Čagaz 35)

Sutjeska-Arsenal 1:2 (Janjić 3 - Abdulahi 21, Imamović 55)

Budućnost-Bokelj 4:0 (Bojović 45+2, 50, Savović 66, I.Bulatović 68)

LIVE BLOG:

22:14

POKER BUDUĆNOSTI

Budućnost demonstrira silu protiv Kotorana. Treća asistencija večeras sjajnog Vukotića. Savović je dodao do Ivana Bulatovića koji je petom odigrao za Vukotića. Desetka "plavo-bijelih" je vratila svom napadaču koji je sa 18 metara uhvatio Ličinu u raskoraku.

Опширније

22:05

BUDUĆNOST DO TREĆEG GOLA

Prvijenac u profesionalnom fudbalu za super-talentovanog Lazara Savovića. Tinejdžer koji ima tek 16 godina je dobio lucidnu loptu od Vukotića koji je u kontri dodao spoljnom za mladog saigrača koji je demonstrirao sav svoj talenat. 

Dribling kojim se oslobodio svog čuvara i onda "zakucao" loptu pod prečku. 

Опширније

22:02

KRAJ U PETROVCU I NIKŠIĆU

Petrovac je uspio da izvuče bod u 96. minutu protiv Jezera. Arsenal je produžio krizu Sutjeske koja drugu utakmicu zaredom gubi pred svojim navijčima

Опширније

21:57

PETROVAC U 96. MINUTU DO BODA

Adnan Bašić je spasio Petrovac i donio bod svom timu u posljednjim sekundama meča.

Aleksandar Kapisoda je na jednu klasičnu dugu loptu u šesnaestercu uspio glavom da je spusti a Bašić je uspio da se izbori za poziciju i da pogodi mrežu gostiju.

Опширније

21:54

BUDUĆNOST UDVOSTRUČILA PREDNOST

Budućnost je uspjela da udvostruči prednost nakon pet minuta drugog poluvremena ponovo preko Ivana Bojovića. 

Serikov je ispalio loptu, Šarkić je glavom ubacio u prostor za Bojovića koji je bio brži od čuvara i rutinski savladao Suada Ličinu.

Опширније

21:53

KRAJ I U BIJELOM POLJU

Pogodak Mušovića za nastavak dobre forme Bjelopoljaca.

Опширније

21:47

KRAJ NA KAMPU FSCG 

Dečić je slavio minimalnim rezultatom 1:0, čime se nastavila očajna forma Barana koji i dalje nemaju ni bod nakon sjajnih predstava u Evropi.

Опширније

21:44

JEZERO ŠOKIRALO PETROVAC

Iako je Petrovac imao inicijativu, Jezero dolazi do prednosti u 80. minutu.

Ričević je primio loptu u šesnaestercu, okliznuo se ali je sa zemlje dodao do slobodnog Mihaila Perovića, a bivši fudbaler Budućnosti je pogodio efektno od prečke.

Опширније

21:35

VODI JEDINSTVO

Bjelopoljci dolaze do gola protiv Otranta. Sjanja anticipacija Žarka Koraća u kontri, odlično je pogodio pravac lopte, prevario odbranu Ulcinjana i dodao do slobodnog Aldina Mušovića koji je bio precizan. 

Опширније

21:26

VODI BUDUĆNOST

Nije ostalo ni desetak sekundi sudijske nadoknade ali Bojović je bio brži od pištaljke. 

Vukotić je dao loptu za svog saigrača na lijevi bok, ofanzvini fudbeler je rutinski prebacio na desnu nogu i pogodio za vođstvo Podgoričana. 

Опширније

20:53

PREOKRET ARSENALA

Izgleda da je meč u Nikšiću "preplaćen" na sjajne golove. Bosansko-hercegovački fudbaler Armin Imamović je prelijepim pogotkom iz slobodnog udarca doveo Tivćane do preokreta protiv Sutjeske. 

Опширније

20:47

KRAJ POLUVREMENA NA ČETIRI MEČA

Nakon 45 minuta na četiri meča viđena su tri gola. Najefektnija utakmica se igra u Nikšiću gdje je Sutjeska povela preko Janjića, a Arsenal je u igru vratio Abdulahi nakon sjajnog prodora Mugoše. 

Na kampu FSCG Dečić vodi protv Mornara nakog što je Čagaz iskoristio penal. Prethodno je Filip Mitrović igrao rukom u svom šesnaestercu. 

Na utakmicama Jedinstvo-Otrant i Petrovac-Jezero nema pogodaka.

Od 20:45 je krenula utakmica između Budućnosti i Petrovca

Опширније

20:35

CRVENI KARTON ZA SUTJESKU

Strijelac izjednačujućeg gola Abdulahi je oboren od strane Nikole Jovićevića. Sudija Miloš Bošković je pokazao direktan crveni karton, na iznenađenje mnogih. 

Опширније

20:27

VODI DEČIĆ IZ PENALA

Ian Puleio je imao prodor po desnoj strani, ubacio je loptu u šesnaesterac gdje je defanzivac Barana Filip Mitrović nesmotreno igrao rukom, pa je sudija Dalibor Vujisić pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo drugi Južnoamerikanac iz redova aktuelnih šampiona, Antonio Čagaz koji je bio precizan.

Опширније

20:10

ARSENAL UZVRATIO UDARAC

Damjan Mugoša je napravio fenomenalan prodor po lijevoj strani. Pokazao je i dobru tehniku i snagu u ovom prodoru i spoljnom ubacio loptu šensaeseterac gdje je dobro reagovao Abdulsamed Abdulahi.

Somalijac je pogodio i Arsenal je poravnao rezultat kraj Bistrice.

Опширније

19:40

VODI SUTJESKA 1:0

Kakva inspiracija i kakav maestralan pogodak 22-godišnjeg Nikole Janjića. 

Jokić je dodao do nakon prodora za krilo Sutjeske, koji je prebacio loptu na lijevu nogu i preciznim udarcem savladao je Bojana Zogovića.

 

Опширније

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније