Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ KK Sutjeska ]

21. 08. 2024. 17:16 >> 17:16

Bajić: Grupa je teška, ali vjerujem da možemo da prođemo među osam najboljih

Pripreme za novu sezonu Sutjeska je počela prethodne sedmice u Nikšiću. Kao i ranijih godina ekipa će, osim u Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi, sedmu godinu zaredom igrati NLB ABA2 ligi, koja se od ove sezone igra u drugačijem formatu.

Uoči početka priprema za novu sezonu, za novog trenera je imenovan Dragan Bajić, koji je godinama radio u Igokei, a vodio je bugarsko Černo More (osvojio Kup) i reprezentaciju Sjeverne Makedonije. Sa Igokeom je četiri puta osvojio titulu u BiH, a šest puta trofej u Kupu. Vodio je Igokeu do prvog mjesta na kraju regularnog dijela sezone u AdmiralBet ABA ligi 2013. godine, a dva puta je proglašen za trenera godine u regionalnom takmičenju – 2013. i 2021.

"Radimo već deset dana, kratak je period da bismo pravili neke procjene. Najbitnije je da mojim dolaskom klub dobije neku stabilnost, da svakom protivniku pružimo maksimalan otpor. Ako nam se ukaže šansa za dobrim rezultatom, ja se nadam da ćemo znati da je iskoristimo“, poručio je Bajić na početku razgovora za sajt kluba.

Tokom ljeta uprava kluba je radila na formiranju tima za predstojeću sezonu, pa je uspjela da sačuva okosnicu iz prethodne sezone i da pritom angažuje tri pojačanja. U Sutjesku su ovog ljeta stigli Milić Starovlah, Ostin Luk i Kobi Vebster.

"Nadam se da smo pogodili sa pojačanjima. Morali smo u kratkom vremenskom periodu da nađemo igrače, ali se nadam da smo izabrali najbolje i da će nam dati dodatni kvalitet“, poručio je šef stručnog štaba.

Kao što je poznato NLB ABA2 liga se od ove sezone igra u drugačijem formatu. Ukupno je 16 ekipa, koje su podijeljene u četiri grupe, a Sutjeska je u grupi B sa Vojvodinom, Bosnom i Rabotničkim. Dva tima iz grupe prolaze u top osam fazu.

"Format je promijenjen, četiri ekipe su u grupi, igraju se po tri utakmice kod kuće i na strani. Ekipe koje su sa nama u grupi imaju tradiciju, a Bosna i Vojvodina imaju ambiciju da pokušaju da se plasiraju u AdmiralBet ABA ligu. Međutim, razmišljam samo o mom timu, ne bavim se tuđim dvorištem. Trudimo se da budemo što bolji, a kad dođe vrijeme da se bavimo protivnicima, onda ćemo se dobro spremiti“, rekao je Bajić.

Navijači su prethodne sezone, u četvrtfinalu NLB ABA2 lige protiv Vojvodine, napunili dvoranu, atmosfera je bila sjajna, lijepe scene su obišle region, a nikšićka publika nakon četiri godine dočekala da ekipu vidi na domaćem terenu u regionalnom takmičenju. Tako će sigurno biti i ove sezone, ekipa će imati podršku sa tribina.

"Možda je mali broj utakmica u grupi. Ali, nadamo se da ćemo napraviti dobar rezultat, da produžimo broj utakmica, tako da nikšićka publika može da uživa u kvalitetnoj i dobroj košarci. Ja kao trener sam uvijek maštao da vodim tim u punoj dvorani, gdje je vruć domaći teren i to mi se sad ostvarilo“, poručio je Bajić.

Uz dogovor sa upravom kluba je odlučeno da ekipa kompletne pripreme odradi u Nikšiću. Uprava je omogućila da tim u Nikšiću ima sve potrebne uslove za kvalitetno odrađene pripreme.

"Dogovorili smo se da kompletan pripremni period odradimo u Nikšiću. Imamo izvanredne uslove, sjajnu dvoranu, teretanu u sklopu dvorane, a dogovorili smo šest-sedam prijateljskih utakmica“, zaključio je Bajić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније