Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ KSCG ]

21. 08. 2024. 20:32 >> 20:31

EVROPSKO PRVENSTVO

Kadetkinje poražene od Izraela, slijedi borba od 13. do 16.mjesta

Ženska kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je od Izraela 81:74 na startu borbe za plasman od 9. do 16.mjesta Evropskog prvenstva, tako da će do kraja šampionata u Miškolcu igrati za plasman do 13. do 16.mjesta , što znači da će morati da ostvari oba trijumfa kako bi sačuvala mjesto u A diviziji.

Duel Crne Gore i Izraela donio je zanimljivu i izjednačenu borbu, u kojoj je Izrael uglavnom bio u prednosti. Izraelke su u sedmom minutu imale 18:12, a na kraju prve diomice takođe +6 (25:19).

Na startu druge četvrtine Izrael je poenima Karmi stigao i do osam poena viška (27:19), ali to nije poremetilo naše mlade košarkašice, koje su trojkom MašePraščević u 15.minutu uspjele da stignu do preokreta – 31:29, dok smo nakon poena Bajo imali vođstvo 36:33, ali je na poluvremenu Izrael ipak bio u vođstvu – 42:40.

U trećoj dionici viđena je velika borba, a poslije trojke Milene Vujović naše kadetkinje su u 25.minutu vratile prednost (50:49), dok je u 28.minutu bilo 58:55. I, onda prava drama u finišu, gdje je Izrael održavao prednost uglavnom do šest poena, ali kada je Kanic pogodila trojku za 81:72 na 40 sekundi prija kraja bilo je sve odlučeno...

Marija Sekulović postigla je 15 poena, a imala je 10 skokova, Maša Praščević takođe 15, uz 7 skokova i 3 asistencije, a 15 poena upisala je i Mia Bajo. Dvocifrene su bile još Milena Vujović 13 (imala je i 6 asistencija i 4 skoka) i Mila Kovačević 12, uz 11 asistencija i 5 uhvaćenih lopti. Ana Jovović dodala je 4 poena.

Na startu faze za plasman od 13. do 16.mjesta naša selekcija igraće u petak protiv poraženog iz meča Švedska – Srbija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније