Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

17. 07. 2024. 16:36 >> 16:40
Čitaj mi:

LIGA ŠAMPIONA

Šampioni Gibraltara i Andore uradili ono što je pet godina nemoguća misija za naše prvake

Profesonalna fudbalska liga na Gibraltaru broji tek nešto preko desetak godina. Do tada bila je čisto amaterska, a timovi državice sa Iberijskog poluostrva od 2014/2015 se nalaze na evropskoj fudbalskoj mapi.

Linkoln Rel Imps kao akutelni šampion, sinoć je izbacio Hamrun sa Malte u kvalifikacijama za Ligu šampiona i zakazao duele sa Karabagom naših fudbalskih reprezentativaca Marka Jankovića i Marka Vešovića.

Santa Koloma, ekipa iz Andore koju dobro pamti naša Sutjeska prošle sezone, uspjela je da iznenadi u gostima ekipu Balkanija i prođe u drugo kolo kvalifikacija gdje ih čeka danski Mitjiland.

Naš prvak Dečić izbačen je sinoć od TNS-a, nakon što ni u revanšu nije uspio da slavi protiv šampiona Velsa.

U dvomeču, ekipa iz Tuzi je primila četiri gola, dala jedan i sada je čeka duel u kvalifikacijama za Ligu konferencija protiv poraženog iz duela Ludogoreca i Dinamo Batumija (bugarska ekipa je dobila u prvom meču 3:1).

Velška Kimri liga ima i dalje ekipe koje su polu-amaterske, a TNS je u pauzi između dva meča sa Dečićem putem Fejsbuka tražio sve zainteresovane koje bi radili kao analitičari igre u klubu.

Porazom Dečića nastavlja se sunovrat crnogorskog klupskog fudbala, gdje već petu godinu zaredom naši predstavnici ne mogu da preskoče prvo kolo kvalifikacija Lige šampiona.

Posljednji put Sutjeska je 2019/2020 izbacila Slovan iz Bratislave, i od tada naša liga samo gubi pozicije.

Trenutna pozicija Crne Gore je 51. na UEFA listi, gori od nas su jedino Andora, Bjelorusija, Gibraltar i San Marino.

Međutim kako su predstavnici Gibraltata i Andore prošli dalje, očekuje se novi dodatni pad CFL-a.

Ovakva situacija u crnogorskom fudbali bila je tema i regionalnih medija.

U Srbiji podsjećaju da iz Andore i Gibraltara šampioni prolaze, ali ne i iz Crne Gore, dok su mediji u Hrvatskoj otišli i korak dalje.

"Indeks" prenosi da "očigledno namještanje utakmica ubija fudbal u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na baraž utakmicu između Budve i Zete za ulazak u drugu ligu.

Dotakli su se i Dečića sa opservacijom da je "najmanje jedan meč" sporan, aludirajući na pobjedu protiv Mladosti DG i čuveni "slučaj Ceklić".

Čast crnogorskog fudbala brane Budućnost i Mornar koji igraju kvalifikacije za Ligu konferencija.

Podgorički klub juri zaostatak od 1:0 protiv kosovske Mališeve, dok Mornar brani prednost iz prvog meča 2:1 protiv Dinama iz Tbilisija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније