Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

29. 05. 2024. 19:20 >> 20:18
Čitaj mi:

NAJAVLJUJU POHOD NA CRNU GORU I EVROPU

Opština preuzima Zetu, na pregovorima Rajo Božović i Milan Knežević

Nekoliko dana nakon sumnjive utakmice baraža kojom su Zeta i Budva prošli u veći rang crnogorskog fudbala, iz uprave kluba prvog šampiona nezavisne Crne Gore je danas stiglo saopštenje u kojem je se navodi da je klub od danas zvanično opštinski.

U kabinetu predsjednika opštine Zeta, Mihaila Asanovića, i uz prisustvo poslanika i predsjednika DNP-a Milana Kneževića, ali i nekadašnjeg predsjednika FK Zeta Radojice Raja Božovića, kao i sadašnjeg direktora Zete Bojana Božovića ugovor o prelasku u "opštisnke skute" je zvanično potpisan.

Rajo Božović je inače od 2009. godine doživotno suspendovan od strane FSCG.

”Ovakva inicijativa dobija još više na snazi zbog činjenice da ćemo imati dva vrlo jasna cilja nakon preuzimanja, a to je ekspresni povratak u Prvu ligu i izlazak na međunarodnu scenu. Potrudićemo se da ozbiljnim pristupom, zalaganjem i ulaganjem u naše perspektivne fudbalere zajedno sa sponzorima i prijateljima kluba Zetu vinemo u vrh crnogorskog fudbala gdje joj je i mjesto ali i da težimo da naš fudbalski klub bude stalni učesnik Lige Evrope”, navode iz Opštine Zeta.

Po trenutnoj kvoti koju ima CFL, ovo bi automatski značili da u Zeti najavljuju prolaz u eventualnim kvalifikacijama za Ligu šampiona jer samo tako klub iz naše lige može da stigne do drugog po snazi fudbalskog takmičenja.

”Nikada više nećemo dozvoliti da ovaj klub doživi sudbinu i tešku situaciju koju je doživio prethodnih sezona ali ulaskom u viši rang šaljemo poruku da smo se uzdigli kao feniks iz pepela i da Zetu vraćamo na staze stare slave”, kazali su iz Opštine.

Utakmica izmešu Budve i Zete, koja je završena 3:3 nalazi se pod lupom disciplinske Komisije Fudbalskog saveza Crne Gore po tužbi fudbalskog kluba Ibar.

Upravo taj rezultat uz pobjedu Budve na penale je vodio oba kluba dalje, a detalji sa te utakmice u najmanju ruku su sumnjivi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније