Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

L.V.

02. 08. 2024. 12:46 >> 12:46
Čitaj mi:

POPADIĆ I SPAIĆ

"Ovaj tempo, ova energija, ovo plivanje i da se nadamo pobjedi"

Crnogorskim vaterpolistima predstoji ključan meč sa SAD koji je gotovo sigurno eliminacionog karaktera, jer pobjeda približava naš tim četvrtfinalu.

Nakon startnog poraza od Hrvatske, uslijedila su dva poraza na peterce od prvih favorita grupe Grčke i Italije i žal što barem iz jednog od ta dva meča nismo izukli bar dva boda, a bilo je situacija, pogotovo protiv "setobela" kada se moglo do cijelog plijena.

"Možda ima, možda nema ožiljaka nakon ova tri meča, jer smo odigrali možda tri najbolje utakmice cijelog ljeta. Nažalost nismo uspjeli da ih valorizujemo na pravi način, ali ostale su utakmice protiv Amerike i Rumunije, pogotovo protiv Amerike gdje je utakmica na sve ili ništa i mormao zaboraviti sve ovo što je bilo prije toga. Da nastavimo ovim tempom ovom energojom, plivanjem i da se nadamo pobjedi", kazao je Vlado Popadić.

Na pitanje kako naši momci kanališu energiju nakon tri teška meča u kojima su dali sve za pobjedu, Popadić odgovara:

"Mislim da imamo, jer smo pokazali iz prethodnih utakmica, i poslije Hrvatske, i poslije Grčke i sinoć protiv Italije jaka utakmica sa puno energije, puno snage i to je samo pokazatelj da smo spremni za ono što nas čeka".

I našem centru Vladanu Spaiću je krvio što nismo uspjeli da iskoristimo dobru igru protiv Italije za bolji rezultat.

"Lake golove smo im sveli na minimum, desio se taj jedan, ali mislim da smo manje više odradili mnogo dobrih stvari na jučerašnjem meču. Ostaje žal što to nismo priveli kraju onako kako smo mi željeli a to je da se završi našom pobjedom. Osjećali smo cijeli meč, pogotovo u četvrtoj četvrtini da smo mi ti koji dominiramo da nam malo fali da poentiramo, ali nismo uspjeli idemo dalje", kazao je on.

Spaić nije htio da komentariše lakat Prešutija, ali je kazao da treba da iskoristimo to kao dodatni inat.

"Kometarisanje suđenja može da se upotrebi protiv nas samih. Krajnje diskutabilna situacija ali to nije jedina na ovom turniru. Mi smo Crna Gora, mala zemlaja, i tteba da sve ovo da upotrebimo da proradi inat u nama i da budemo najblji u sljedećem meču.

Slijedi meč protiv SAD.

"Nema puno nepoznanica. Deset dana smo bili zajedno u Los Anđelesu, Znamo koje su im karakteristike. Imaju najboljeg centra na svijetu, ali imamo igru protiv toga, Imamo način da ih pobjedimo", kazao je Popadić.

Spaić smatra da je naša ekipa spremna na američke fizikalije i atleticiziam.

"Ekipa fizički pokrivena, međutim mislim da mi imamo dosta dobro plivanje ovaj turnir, čak i snagu, i mislim da ćemo biti najmanje egal sa njima u tom segmentu".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније