Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Plivanje

N. N.

04. 08. 2024. 19:22 >> 19:56
1
Čitaj mi:

NA 1.500 I 4X100 MJEŠOVITO

Pali treći i četvrti svjetski rekord - SAD sa stilom pretekla Australiju

Od početka Olimpijskih igara u Parizu na listi osvajača plivačkih medalja je vodila Australija, jer je imala najviše zlatnih medalja, ali ju je posljednjeg dana pretekla SAD. I to sa stilom - svjetskim rekordima na 1.500 metara za muškarce i ženskoj štafeti 4X100 mješovito za bilans od osam zlatnih, 13 srebrnih i sedam bronzanih odličja.

Prvi je granicu snova pomjerio Bobi Fink, koji je 30 dužina bazena isplivao za 14:30,67 i za svega 35 stotinki nadmašio najbolji rezultat svih vremena, koji je Kinez Jang Sun postavio na OI u Londonu 2012.

Amerikanac je pred posljednjih 50 metara imao 94 stotinki brže vrijeme nego Sun u prijestonici Velike Britanije, u finišu malo posustao, ali je ostao ispred zamišljene linije i ispisao istoriju.

Srebro je osvojio Gregorio Paltrinijeri (+ 3,88), a bronzu Irac Danijel Vifen (+ 8,96).

Na zatvaranju takmičenja u "La Defans areni", Rigan Smit, Lili King, Grečen Volš i Tori Hask na 4X100 mješovito su plivale 3:49,63, što je za 77 stotinki brže od dosadašnjeg rekorda, koje je takođe držala SAD iz 2019.

Srebrna je bila Australija (+ 3,48), a bronzana Kina (+ 3,60).

Sara Sjostrom je ujedinila krune na dvije najbrže trke, jer je nakon 100 slavila i na 50 slobodno - 23,71. Slavna Šveđanka je bila za 10 stotinki sporija od svog svjetskog rekorda iz Fukuoke prošle godine, tj. pet od olimpijskog, koji je postavila juče u polufinalu.

Druga je bila Meg Heris iz Australije (+ 0,26), a treća Kineskinja Jufei Džang (+ 0,49).

U štafeti 4X100 mješovito za muškarce zlato ide Kini, nakon sjajnog plivanja svjetskog rekordera Džanlea Pana u posljednjoj izmjeni za konačnih 3:27,46.

Druga je bila SAD sa 55 stotinki zaostatka, a treća Francuska sa 92. Tako je Leon Maršan osvojio jedinu medalju koja mu je nedostajala, jer je u Parizu već prigrabio četiri zlata i srebro.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније