Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Individualni sportovi

04. 08. 2024. 17:01 >> 17:57
4
Čitaj mi:

OD SPECIJALNOG IZVJEŠTAČA RTCG-A

Sada mu je svijet pod nogama: Đoković osvojio sve što je mogao

Borba generacija, kruna Olimpijskih igara, meč nad mečevima, najočekivaniji duel u Parizu završen je pobjedom Novaka Đokovića 2:0 (7:6, 7:6)

Jedan od onih duela koji su i prije početka već proglašeni antologijskim. Sa jedne strane najtrofejniji teniser svih vremena, kojem je samo falila zlatna medalja sa Oilimpijskih igara, sa druge strane teniser koji će sigurno da napadne granice koje je postavila "velika trojka".

Da se meč pomjerio na stadion "Francuska" vjerovatno bi bio rasprodat, jer oko "Filipa Šartijera" je bilo duplo više što navijača, što medija koji jednostavno nisu mogli da uđu na glavni teren Rolan Garosa.

Duel dva tenisera, u kojem je Alkaras imao ulogu favoirita nakon ubjedljivog trijumfa u finalu Vimbldona, imao je potpuno drugi scenario od onog sa "Ol Ingland kluba".

Ni tribine "Filipa Šartijera" nisu bile onako gotovo jednostrano opedjeljene za jednog tenisera kao što je bio slučaj u duelu Đokovića i Nadala.

Danas podijeljene tribine, uz to da su neutralci praktično podržavali oba tenisera, baš onako kako i treba.

Đoković se dosta bolje kretao, odličan procenat prvog servisa, a i bio je blizu brejka u petom gemu kada je propustio tri brejk lopte.

Šta tek reći za deveti gem, koji je trajao čitavu vječnost na centralnom terenu Rolan Garosa i čak pet brejk lopti koje je Alkaras imao, a koje je Đoković uspio da spasi i na kraju osvoji taj gem i sačuva svoj servis.

Prvi oduzeti servis vidjeli smo zapravo u taj-brejku, kada je Đokovič uspio da "ukrade servis" za 4:3, potom da potvrdi mini brejk sa dva poena na svoj servis, i onda novim mini brejkom da zaključi poen i prvi set.

Drugi set preslikana slika, ali upravo takvi mečevi i ispisuju istoriju tenisa kao igre.

Dva tenisera su čuvala svoj servis, a samo je Đoković uspio da dođe do jedne brejk lopte u trećem gemu, ali je Španac našao mirnoću da spriječi brejk.

I drugi set je ušao taj brejk u kojem Đoković ponovo pravi mini brejk odmah na startu, ali Alakars je uspio da ga anulira svojim mini brejkom.

Đoković je ipak sigurnije djelovao, udarci su bili jači, precizniji i na kraju sa ubjedljivih 7:2 u taj-brejku dolazi do svog prvog olimpijskog zlata, jedinog trofeja koji mu je falio.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније