Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

16. 06. 2024. 12:03 >> 12:25
Čitaj mi:

PRVI SPORNI TRENUTAK

Zbog čega Oliver nije pokazao crveni karton Rodriju?

Reprezentacija Španije je odigrala dobar meč na otvaranju i ubjedljivo slavila protiv Hrvatske 3:0 čime je već praktično obezbijedila prolaz u nokaut fazu, budući da bi trebalo da se desi pravo čudo pa da "prospu bodove" protiv Albanije.

Međutim utakmicu je obilježila i situaciju u 80. minutu kada je engleski sudija Majkl Oliver pokazao penal za Hrvatsku, ali ne i crveni karton za španskog vezistu Rodrija.

Fudbaler Mančester Sitija je bio po svim fudbalskim pravilima posljendji fudbaler, koji je spriječio napadača Dinamo Zagreba da postigne gol, ali Oliver mu je pokazao samo žuti karton.

Legenda Sautemptona i bivši engleski reprezentativac Met le Tisije je prokomentarisao:

"Da li iko zna razlog zbog čega Rodriju nije pokazan crveni karton u ovoj situaciji. Nije bila namjera da dotakne loptu, i spriječio je čist gol", napusao je on na svom X profilu.

Pravila su međutim modifikovana u posljednje dvije godine, pa tako nije svaki start dirketan crveni karton, gleda se da li je bilo povlačenja, guranja, držanja da bi se donijela takva odluka.

Sve se u suštini svodi na sudijsku slobodnu procjenu, što je otvorili prostora da Olivera napadnu da i u reprezentativnom fudbalu "ne vidi" sve što prave fudbaleri Mančester Sitija, budući da pored Premijer lige čest je gost u UAE gdje sudi derbije i finala kupa, što mnogi u Engleskoj smatraju sukobom interesa.

Postavlja se pitanje prvo da li je  penal uopšte bio, jer se na usporenom ne vidi kontakt, ali ako je penal, opšte mišljenje je da je Rodri trebao da dobije crveni karton, što bi značilo da propušta derbi sa Italijom.

Sa druge strane i sam penal, tj. situacija nakon nije najjasnije, budući da je Petković promašio, ali da je dao gol nakon asistencije Perišiča u nastavku akcije.

Oliver je poništio jer je fudbaler Hajduka gazio liniju šesnaesterca ranije, međutim onda je trebao i da ponovi penal jer je Simon definitivno napravio korak naprijed prije odbrane penala, što je po novim pravilima zabranjeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније