Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

B.B. [ RTS ]

21. 10. 2024. 08:51 >> 08:51
Čitaj mi:

UKRAJINA

Eksplozije u Kijevu, bombardovanja u Sumskoj oblasti u 23 navrata

Ukrajinska vojska je saopštila da su najmanje četiri osobe, među kojima i dijete, ranjene u ruskim napadima na Krivi Rog u Dnjepropetrovskoj oblasti. Navodi se i da je Sumska oblast tokom noći bombardovana u 23 navrata, prilikom čega je ispaljeno 48 projektila, a oštećeno nekoliko energetskih postrojenja. U bombardovanju Kijeva, oštećene su dvije stambene zgrade, jedna kuća i nekoliko automobila.

Najmanje 12 osoba je povrijeđeno rano jutros u ruskom vazdušnom napadu na Harkov u Ukrajini, piše Ukrinform.

Prema preliminarnim podacima, ruska vojska je napala Harkov navođenim avio-bombama "kab-250".

Ukrajinska vojska, kako dodaju, oborila je protekle noći desetak ruskih dronova koji su lansirani ka Kijevu iz različitih pravaca, saopšteno je iz ukrajinskog Ministarstva odbrane.

''Neprijatelj ne smanjuje intenzitet vazdušnih napada na Ukrajinu i Kijev. Tokom noći su ruski dronovi ponovo pokušali da udare prestonicu. Vazdušna uzbuna u Kijevu trajala je više od pet sati. Ruski dronovi su se približili prestonici iz različitih pravaca. Ali snagama svih komponenti Odbrambenih snaga neutralisane su sve bespilotne letjelice, odnosno do desetak neprijateljskih bespilotnih letjelica koje su ugrožavale grad'', navodi se u saopštenju, prenosi Ukrinform.

U padu ostataka oborenog drona oštećen je kabl dalekovoda u Dnjeprovskom okrugu, ali nije bilo informacija o eventualnim žrtvama.

Ostaci drona pali su na civilnu infrastrukturu u Holosijevskom i Solomjanskom okrugu, što je dovelo do požara, u kojem je lakše povrijeđen jedan muškarac.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније