Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Tanjug ]

18. 10. 2024. 21:03 >> 21:04
Čitaj mi:

TRAMP

"Zelenski nije smio dozvoliti početak rata, djelimično je odgovoran"

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da bi Ukrajina trebalo da ustupi dio svoje teritorije Rusiji kako bi se okončao rat.

On je takođe ocijenio da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski djelimično snosi krivicu za početak rata sa Rusijom, kao i zbog toga što nije zatražio primirje sa Moskvom, prenosi Rojters.

"To ne znači da ne želim da mu pomognem jer se osjećam veoma loše za te ljude. Ali nikada nije trebalo da dozvoli da taj rat počne", rekao je republikanski kandidat.

Zelenski je Trampu predstavio svoj ''plan pobjede“ za okončanje rata tokom sastanka u Njujorku u septembru, što je susret koji su oba lidera opisala kao srdačan.

Britanska agencija navodi da Trampovi komentari sugerišu da bi mogao da pokuša da ukine pomoć Ukrajini ako pobijedi potpredsjednicu Kamalu Haris, demokratsku kandidatkinju, na izborima 5. novembra.

Tramp je više puta rekao da bi mogao da okonča sukob prije nego što preuzme dužnost u januaru, ali nije objasnio na koji način.

Haris je obećala da će nastaviti da podržava Ukrajinu, navodeći da je pobjeda Kijeva ključni interes za nacionalnu bezbjednost SAD.

Bivši predsjednik SAD često je kritikovao Zelenskog, više puta ga nazivajući ''najvećim prodavcem na svijetu” jer je tražio i primio milijarde dolara vojne pomoći SAD od potpune invazije Rusije na Ukrajinu 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније