Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M.

21. 10. 2024. 09:58 >> 10:24
1

Ministar unutrašnjih poslova

Dačić očekuje da Vušović bude izručen Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne vidi razlog zašto Srbiji ne bi bio izručen Nikola Vušović, zvani Džoni, koji važi za vođu veoma opasnog kriminalnog "vračarskog klana", iz Španije, gdje je nedavno uhapšen. Vušović se potražuje na međunarodnom nivou od strane više evropskih država, kao i od strane organa za sprovođenje zakona Crne Gore - NCB Interpol-a Podgorica, zbog sumnje na stvaranje kriminalne organizacije i na krivično djelo ubistvo u pokušaju putem podrstrekavanja.

„On je uhapšen po našoj Interpolovoj potjernici. Nama bi bilo od velikog značaja da nam bude izručen“, rekao je Dačić za TV Pink, navodeći da je hapšenje Vušovića dio saradnje koju Srbija ima sa međunarodnim policijskim institucijama. Dačić je naveo da je sličan slučaj bio i sa „nekim drugim kriminalcima koje Srbija potražuje, jer oni redom operišu, pa mnoge zemlje za njima raspisuju svoje potrage i potjernice“.

On je rekao da je taj slučaj sa policijske tačke završen hapšenjem, kao i da je dalji postupak oko izručenja na Ministarstvu pravde.

Grupa „Vračarci“ optužena je za više ubistava i pokušaja ubistava, a suđenje je u toku u Specijalnom sudu u Beogradu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније