Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Mina ]

30. 09. 2024. 20:13 >> 20:13
Čitaj mi:

pentagon najavio

SAD šalju još nekoliko hiljada vojnika da brane Izrael

Sjedinjene Američke Države (SAD) šalju dodatno nekoliko hiljada vojnika na Bliski istok da pojačaju bezbjednost i budu spremne da brane Izrael ako je neophodno, najavio je Pentagon.

Portparolka Pentagona Sabrina Sing je rekla da će SAD poslati više eskadrila borbenih aviona, uključujući F-15 Strajk Igl (Strike Eagle), F-16, A-10 i F-22, prenosi AP.

Tako je odlučeno poslije nedavnih izraelskih vazdušnih udara u Libanu i ubistva lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha, što predstavlja značajnu eskalaciju rata na Bliskom istoku, ovog puta između Izraela i te proiranske šiitske organizacije.

Umjesto da avioni koji će biti poslati zamijene postojeće i jedni i drugi će ostati u regionu da udvostruče vazduhoplovne snage.

U nedjelju je američki državni sekretar Lojd Ostin takođe najavio da privremeno širi udarnu grupu nosača aviona Abraham Linkoln i pridružene eskadrile u regionu.

Portparolka Pentagona je rekla da avioni nijesu još tamo da pomažu u evakuaciji, već za zaštitu snaga SAD-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније