Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ Beta ]

30. 09. 2024. 18:42 >> 18:42
Čitaj mi:

poništen tender

Sjeverna Makedonija odustaje od završetka željezničke veze sa Bugarskom

Ministar saobraćaja Sjeverne Makedonije Aleksandar Nikoloski rekao je da je Vlada poništila tendere za završetak gradnje željezničke pruge do bugarske granice, dijela panevropskog Koridora VIII.

Vlada u Skoplju povukla je članove komisije zadužene za tender i nadzor projekta, rekao je Nikoloski u intervjuu za TV MRT, prenio je portal seenews.com.

Prema riječima ministra, projekat je neizvodljiv i preskup, sa budžetom od 560 miliona eura za samo 24 kilometra pruge i to ne pruge za velike brzine.

Tender za izgradnju trećeg i posljednjeg dijela pruge, od Krive Palanke do bugarske granice, privukao je šest kompanija iz Turske i jednu iz Grčke, pri čemu je grčka kompanija dala ponudu za 250 miliona eura iznad procijenjene vrijednosti, rekao je Nikoloski u intervjuu krajem prošle nedelje.

Ministar je rekao da vlade Sjeverne Makedonije i Bugarske treba da se sretnu i razgovaraju o potencijalnom novom zajedničkom projektu železničke veze, prenio je Dnevni evropski servis agencije Beta.

Premijer Sjeverne Makedonije Hristijan Mickoski rekao je u julu da vlada planira da odustane od projekta završetka pruge do bugarske granice i novac, umjesto za to, iskoristi za modernizaciju postojeće pruge do granice sa Grčkom, piše seenews.com.

Evropska investiciona banka, Evropska banka za obnovu i razvoj i EU u decembru 2023. dogovorile su se da Sjevernoj Makedoniji obezbijede finansijski paket od 560 miliona eura za finansiranje nove pruge između Krive Palanke i bugarske granice i elektrifikaciju 88 kilometara pruge od Kumanova od granice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније