Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.L.B.

30. 09. 2024. 19:00 >> 18:59
Čitaj mi:

U ZRENJANINU

Oštetio EPS za više 50.000 eura, koristio službene prostorije za rudarenje kriptovaluta

Policija je uhapsila J.G. (59) iz Zrenjanina zbog sumnje da je preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) oštetio za više od šest miliona dinara (oko 50.000 eura) time što je službene prostorije pogona EPS u tom gradu koristio za "rudarenje" kriptovaluta, saopšteno je danas.

On je osumnjičen da je kao zaposleni u zrenjaninskom ogranku EPS od januara 2020. godine do maja 2021. godine koristio službene prostorije i električnu energiju jednog od pogona tog preduzeća kako bi privatnu računarsku opremu priključio za "rudarenje" kriptovaluta.

J.G. je osumnjičen da je zloupotrebom položaja odgovornog lica oštetio EPS za 6.378.954 dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden nadležnom tužilaštvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније