Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 10. 2014. 09:49 >> 09:47

STRUJA U SRBIJI

EPS: Nećemo tražiti poskupljenje

Elektroprivreda Srbije (EPS) neće tražiti poskupljenje struje ove godine, saopštio je generalni direktor preduzeća, Aleksandar Obradović.

 


On ne očekuje ni da bude restrikcija električne energije.

"Električne energije biće dovoljno, EPS će finansijski biti stabilan, a o poskupljenju možemo da pričamo tek nakon ove grejne sezone", rekao je Obradović za RTS.

On je kazao da oporavak Rudarskog basena Kolubara od posljedica poplava ide brže nego što je bilo predviđeno, tako da neće biti potrebno uvoziti onoliko energenata koliko je bilo planirano prije nekoliko mjeseci.

Obradović očekuje da će Elektroprivreda Srbije u narednim mjesecima biti aktivna na uvozu struje i dodao da se takođe razmatra uvoz uglja.

Prema njegovim riječima broj direktora u EPS-u, kojih sada ima oko 650, biće smanjen za trećinu do kraja godine, kada treba da počne i proces korporativizacije od kog se očekuje da donese uštede od 100 hiljada eura dnevno. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније