Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.V./B.B.

29. 09. 2024. 15:29 >> 16:18
1
Čitaj mi:

SJAJAN PODVIG SENADA ŠUTKOVIĆA

VIDEO Rožajac spasio djecu iz zapaljene zgrade u njemačkom Esenu

Senad Šutković iz Rožaja učestvovao je u akciji spašavanja djece iz požara u jednom stambenom objektu u Esenu u Njemačkoj. On se, kaže, slučajno zadesio na tom mjestu, a nije prezao ni trenutka da pokuša da pomogne. O nevjerovatnom podvigu hrabri Rožajac govorio je za Portal RTCG.

Kako nam je ispričao Šutković, bio je u posjeti kao turista u njemačkom Esenu, šetao je u blizini stambene zgrade kada se desio incident gdje je, kasnije će se ispostaviti, jedan Sirijac podmetuo požar. Prije te zgrade podmetnuo je požar i na jednoj kući, a onda uletio svojim kombijem u nekoliko prodavnica i prijetio mačetom.

U incidentu je kako pišu njemački mediji, povrijeđena 31 osoba, među kojima i dvoje djece koja su u kritičnom stanju.

"Primijetio sam vatru i veliki dim, a onda našao stube kojima sam se popeo do prozora koji sam razbio i ušao u stan. Bila je nezgodna situacija, čuo sam vrištanje djece, plač. Izbavio sam nekoliko djece, potom prešao na posljednji sprat i spasio još nekoliko djece sa još jednim Sirijcem", kazao je Šutković.

Istakao je da je prvi stigao do te djece i rizikovao svoj život.

Prema navodima Vatrogasne službe i policije, oko 17.10 sati Sirijac je zapalio stambenu zgradu, a zatim je u drugoj ulici zapalio i jednu kuću, prenosi list Bild.

Nakon toga, kombijem se zaletio u izlog i fasadu prodavnice povrća, a onda se odvezao do druge prodavnice, kada je izašao i izvukao mačetu.

Prema saznanjima Bilda, policija je uspjela da uhapsi počinioca, koji je imao opekotine po rukama, samo nekoliko metara od prodavnice povrća.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније