Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

30. 09. 2024. 12:59 >> 13:19
1
Čitaj mi:

MONSTAT

Objavljeno uputstvo: Građani od sjutra mogu provjeriti podatke sa popisa

Monstat je danas objavio Uputstvo za korišćenje aplikacije za provjeru etničko-kulturoloških karakteristika prikupljenih popisom stanovništva, domaćinstava i stanova u 2023. godini.

Uputstvo je objavljeno na sajtu Monstat, a kako je ranije Uprava za statistiku najavila sjutra će aktivirati softver za provjeru podataka sa Popisa stanovništva sprovedenog krajem prošle godine.

Direktor Monstata Miroslav Pejović najavio je ranije da će građani svoje podatke moći da provjeravaju od 1. do 7. oktobra.

Novi konačni rezultati Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, sprovedenog od 3. do 28. decembra 2023. godine, biće poznati 15. oktobra.

"Konačni rezultati popisa biće objavljeni 15. oktobra. Treba istaći da će tog dana biti objavljeni podaci o ukupnom broju stanovnika Crne Gore po opštinama, o polnoj i starosnoj strukturi, o etničko-kulturološkim obilježjima, državljanstvu, a onda će narednih dana uslijediti sukcesivno objavljivanje saopštenja o drugim karakteristikama stanovništva", kazao je Pejović, ranije za TVCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније