Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

29. 09. 2024. 16:17 >> 16:18
1
Čitaj mi:

REAGOVANJE

Demokrate: DPS gubi izbore i prijeti praznom puškom

DPS je uhvaćen u pokušaju prevare i pokušava zaprijetiti biračima koje su oni upisali u birački spisak podnošenjem krivičnih prijava, što je teška nebuloza, poručuju iz Demokrata.

Iz Demokrata tvrde da su iz slagali javnost da raspolažu sa spiskom od 3.300, pa sa spiskom od 2.300.

"Te dođosmo do spiska od 1910, od kojih je 1905 upisano za vrijeme DPS-a. Sva vam je istina ovakva", poručile su Demokrate povodom prethodnog reagovanja Demokratske partije socijalista, u kom su istakli da je ministar unutrašnjih poslova, Danilo Šaranović, “pozvao građane da počine krivično djelo i sam ušao u zonu krivične odgovornosti”.

Prema njihovim riječima, jedini koji su ušli u zonu krivične odgovornosti je upravo DPS.

"Evropski DPS” zaboravlja kad prijeti sa Evropskom unijom da je još u Ugovoru iz Mastrihta pa zaključno sa Poveljom o temeljnim pravima – glasanje na lokalnim izborima u EU dozvoljeno bez obzira na državljanstvo, ukoliko imaš prebivalište u konkretnom gradu. U slučaju spiska dostavljenog od strane DPS-a sva lica imaju crnogorsko državljanstvo i prebivalište u Podgorici i svakako upisana su za vrijeme vlasti DPS-a uz tvrdnju DPS-a da su birački spisak vodili tačno, u skladu sa Zakonom i Ustavom Crne Gore”, kazale su Demokrate.

Jedno je jasno, ističu oni, “DPS drastično gubi izbore, i sva lica koja pokušavaju spriječiti da neko ostvari svoje biračko pravo, suočiće se sa silom zakona i krivičnom odgovornošću”.

“I na kraju: nećete gospodo iz DPS-a ni protiv koga podnijeti krivične prijave, jer bi u tom slučaju vi krivično odgovarali za lažno prijavljivanje, već prijetite praznom puškom i služite se trikovima iz sedmog razreda osnovne škole", poručuju Demokrate. 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније