Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ RSE ]

08. 08. 2024. 08:13 >> 08:13
Čitaj mi:

američka zvijezda

Koncerti Tejlor Svift u Beču otkazani

Tri nastupa američke zvijezde Tejlor Svift u Beču zakazana za ovu nedelju otkazana su u srijedu pošto su austrijske vlasti sprovele hapšenja zbog plana za napad tokom koncerta, saopštili su organizatori.

Vlasti su potvrdile hapšenje 19-godišnjeg simpatizera takozvane "Islamske države" zbog plana napada u regionu Beča, upozorivši da je bio "fokusiran" na tri predstojeće koncerta Tejlor Svift.

Austrijski kancelar Karl Nehamer rekao je da je "spriječena tragedija".

"Zahvaljujući intenzivnoj saradnji naše policije i novoosnovane DSN sa stranim službama, prijetnja je rano identifikovana", naveo je Nehamer na mreži X.

Franc Ruf, generalni direktor javne bezbjednosti, na konferenciji za novinare u srijedu uveče rekao je da je austrijska policija uhapsila dvije osobe osumnjičene u vezi s planiranjem napada na koncerte.

"S potvrdom vladinih zvaničnika o planiranom terorističkog napada na stadion Ernst Hapel, nemamo drugog izbora nego da otkažemo tri zakazana nastupa radi bezbjednosti svih", saopštila je kompanija Barakuda mjuzik.

Ruf je rekao da su tokom istrage "identifikovane pripremne radnje i primijećeno da je 19-godišnji osumnjičeni bio posebno fokusiran na koncerte Tejlor Svift u Beču".

On je dodao da se osumnjičeni austrijski državljanin zakleo na vjernost "Islamskoj državi".

Policija je pretresla stan jednog od osumnjičenih u Ternicu, u Donjoj Austriji, i analizira predmete iz kuće. Ruf je rekao da su u kući osumnjičenog zaplijenjene hemijske supstance.

Druga osoba za koju se vjeruje da je bila u kontaktu sa osumnjičenim uhapšena je u Beču.

Organizatori koncerta Tejlor Svift su naveli da će svima koji su kupili karte biti vraćen novac. Na koncertima zakazanim za četvrtak, petak i subotu očekivalo se oko 65.000 gledalaca svakog dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније