Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ RTS ]

08. 08. 2024. 10:49 >> 10:49
Čitaj mi:

Bajden

"Nisam siguran da će Tramp dozvoliti miran prenos vlasti ako izgubi"

Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je da nije siguran u miran prenos vlasti u SAD ako republikanski kandidat Donald Tramp izgubi predsjedničke izbore 5. novembra.

"Ukoliko Donald Tramp izgubi, uopšte nisam siguran u miran prenos vlasti. On misli ono što kaže. Ne shvatamo ga ozbiljno. On to misli. Sva ta priča o krvoproliću ako izgubimo", rekao je Bajden za Si-Bi-Es njuz.

Rojters navodi da je tokom kampanje u martu u Ohaju, Donald Tramp upozorio na "krvoproliće" ako ne pobijedi na izborima.

On je to izjavio dok je govorio o potrebi da se zaštiti američka autoindustrija od strane konkurencije a kasnije je, kako prenosi Rojters, objasnio da je upotrebio riječ "krvoproliće" misleći na zaštitu nacionalne autoindustrije.

Tramp je tvrdio da je pokraden na predsjedničkim izborima 2020. godine i protiv njega su podignute krivične optužnice u Vašingtonu i Džordžiji zbog pokušaja nezakonitog poništavanja rezultata.

Američki predsjednik Džozef Bajden povukao se iz kampanje za reizbor na predsjedničkim izborima 5. novembra, nakon što su ga njegove demokratske kolege pozvale da se povuče zbog lošeg nastupa na debati protiv Trampa, koji je pokrenuo pitanja, između ostalih, o Bajdenovom zdravlju.

Potpredsjednica SAD Kamala Haris prikupila je najviše glasova za nominaciju umjesto Bajdena i očekuje se da će ona biti protivkandidat Trampu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније