Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.V.

08. 08. 2024. 11:52 >> 12:02
1
Čitaj mi:

uprava za gazdovanje šumama

Beranska policija i šumarski inspektor ne sprečavaju bespravnu sječu

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore ukazali su na propust inspektora Uprave policije Odjeljenja bezbjednosti Berane i šumarskog inspektora prilikom sprečavanja bespravne sječe drveta. Izrazili su nadu da se propusti više neće dešavati i očekuju reakciju nadležnih.

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore su saopštili da su njihovi službenici u područnoj jedinici Berane 6. avgusta 2024. godine, u večernjim satima, dobili dojavu o bespravnoj sječi u Gazdinskoj jedinici Jelovica.

Kažu da su nakon toga uz podršku dežurnog inspektora OB Berane, na lokalitetu Torište primjetili kamion bez registarskih oznaka sa bespravno posječenim bukovim drvetom, koji se kretao u pravcu Berana.

"Zajedničkom akcijom su pristupili pripremljenoj pratnji kamiona sa bespravnim ogrjevnim drvetom, koji se zaustavio u selu Lužac i parkirao u garaži na privatnom posjedu. Nakon toga, naši službenici su organizovali noćno čuvanje lokacije, a narednog jutra oko 11 časova kamion pod utovarom je izašao iz garaže i otišao kroz selo. Naši službenici su o tome izvjestili inspektora OB Berane u cilju preduzimanja aktivnosti od strane policije, međutim inspektor je izvjestio rukovodioca Područne jedinice Berane da je u ovom slučaju nažalost zatajila i policija i šumarski inspektor, koji nisu reagovali niti preduzeli aktivnosti iz svojih nadležnosti u ovom slučaju", kazali su iz Uprave.

Kako navode u saopštenju u Upravi očekuju da u najskorije vrijeme neko od nadležnih reaguje, obzirom da je poznat vlasnik kamiona i posjeda na kojem se nalazi garaža.

"Nadamo se da se ovakvi propusti od strane nadležnih organa više neće ponavljati, posebno ne u Beranama, u kojima su državne šume najugroženije od strane organizovanih šumokradica", zaključuje se u saopštenju Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Iz Uprave saopšteno je da su u prethodnim nedjeljama sproveli niz uspješnih akcija u cilju sprječavanja bespravnih radnji u šumama u nekoliko područnih jedinica.

Navode da je u Područnoj jedinici Bijelo Polje, službenik Uprave za gazdovanje šumama i lovištima obilaskom terena zatekao D.G. u bespravnoj sječi u mjestu Kljunača i o tome obavijestio Upravu policije i vještaka šumarske struke, koji su izašli na lice mjesta i prikupili dokaze protiv osumnjičenog i preuzeli slučaj u dalju nadležnost i postupanje.

"Takođe, zajedničkom uspješnom akcijom službenika Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Uprave policije i Uprave za inspekcijske poslove u Područnoj jedinici Bijelo Polje od lica Z.Š. i D.R. je uspješno privremeno oduzeta određena količina ogrijevnog drveta u ćokovima, za koje ova lica nisu posjedovala valjanu dokumentaciju, nakon čega je od strane šumarskog inspektora licima Z.Š. i D.R. izrečen prekršajni nalog", navodi se u saopštenju.

U istom periodu, službenici Uprave u Područnoj jedinici Podgorica su tokom kontrola terena i prometa drvnih soritmenata zaustavili vozilo natovareno ogrjevnim drvetom, za koje vozač G.B. nije imao valjanu dokumentaciju.

"Slučaj je takođe prijavljen policiji, koja je dalje preduzela radnje iz svoje nadležnosti", kazali su iz Uprave.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније