Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ RSE/Mina ]

31. 07. 2024. 22:33 >> 22:33

u rusiji

Ukrajinska novinarka u odsustvu osuđena na pet godina zatvora

Okružni sud Basmanji u Moskvi danas je u odsustvu osudio ukrajinsku televizijsku novinarku Nataliju Mosejčuk na pet godina zatvora, pod optužbom za izazivanje mržnje.

Optužba se temelji na izvještaju Mosejčuk u televizijskom programu koji je emitovan 20. marta 2022. godine, manje od mjesec nakon što je Rusija pokrenula svoju invaziju na Ukrajinu.

Mosejčuk je osudila invaziju i upozorila Ruse na ono što je nazvala "osvetom ukrajinskog naroda", prenosi Radio Slobodna Evropa.

Istraga protiv Mosejčuk pokrenuta je u julu prošle godine, a njeno suđenje u odsustvu počelo je početkom maja.

Mosejčuk vodi emisije "Televizijske vijesti" i program "Pravo na vlast" na ukrajinskom TV kanalu "1+1".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније