Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Klix.ba ]

10. 05. 2024. 17:10 >> 17:10
Čitaj mi:

Potencijalni sukob na sjeveru

Izraelski vojnici se spremaju za veliki rat s Libanom

Izraelska vojska objavila je u petak da sprovodi vježbe u pripremi za potencijalni veliki sukob sa susjednom zemljom, Libanom.

Rečeno je da su rezervisti iz brigade održali razne vježbe kako bi "ubrzali spremnost za operaciju". Cilj je bio uvježbati operativnu spremnost i priprema "za razne borbene scenarije na sjeveru". Obuka održana u Galileji na sjeveru zemlje simulirala je borbene situacije u Libanu.

Pješadija i oklopne jedinice obučavale su se zajedno s vojnicima iz logističkih i komunikacijskih jedinica za zajednički rad na teškom terenu.

Druge trupe takođe su vježbale sa vazdušnim snagama kako bi se "osposobile za scenarije brze podrške iz vazduha kopnenim snagama koje djeluju na neprijateljskoj teritoriji".

Više od sedam mjeseci u pograničnom području između Izraela i Libana stalno izbijaju žestoke borbe. Grupa Hezbolah ispaljuje rakete i protivtenkovske granate na sjeverni Izrael od 8. oktobra.

Izrael koristi vazdušne i artiljerijske napade za borbu protiv položaja Hezbolaha.

Mjeseci međusobnog granatiranja već su uzrokovali teška razaranja u selima s obje strane granice. Oko 150.000 ljudi s obje strane granice moralo je napustiti svoje domove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније