Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

26. 08. 2024. 10:52 >> 10:54
3

PES

"Milatović skreće pažnju sa sopstvenih nedosljednosti, kršenja Ustava i nerada"

Doskorašnji predsjednik svih građana i novi portparol opozicije miješanjem u teme za koje nema nikakve ustavne nadležnosti, želi da skrene pažnju sa sopstvenih nedosljednosti, kršenja Ustava i nerada, tvrde u PES-u.

"Umjesto što postavlja pitanja Vladi i miješa se u poslove za koje nije nadležan, očekujemo da Milatović i kao član Savjeta za odbranu, za početak počne da radi svoj posao. Naime, iako nedjeljama ignoriše da komentariše skandaloznu dodjelu državljanstva od strane Abazovićeve Vlade kosovskom biznismenu Ramaju koji se sumnjiči da je zbog utaje poreza višemilionski oštetio budžet Crne Gore, zabrinjavajuće je da ukupno od 96 nacrta odluka o postavljenjima, razrješenjima i unapređenjima oficira Vojske Crne Gore, koje je dostavio ministar odbrane Dragan Krapović, predsjednik Vlade Milojko Spajić je potpisao svih 96, dok predsjednik Jakov Milatović, do sada, nije potpisao ni jednu odluku dostavljenu na potpis", kaže se u saopštenju PES-a.

Kako kažu, "od predsjednika svih građana do funkcionera lokalne liste u Podgorici, od promotera programa Evrope sad do konstatacije da je to populizam, od kohezionog faktora parlamentarne većine do saveznika opozicije, od poziva na javne oglase do partijskog imenovanja savjetnika jesu tragovi Milatovićeve "dosljednosti", koji su dramatično uticali na njegov rejting".

"To će mu najbolje objasniti GP URA koja je svjesna urušenog Milatovićevog kredibiliteta. Međutim, da bi bio makar ravnopravan u koaliciji sa Abazovićem i Medojevićem, funkcioner lokalne liste Milatović će morati da pojača intenzitet svakodnevnog denuciranja na račun rada Vlade. Umjesto dva puta dnevno, ubuduće će morati da reaguje makar još toliko, što je uslov da poveća udio svog lokalnog pokreta u okviru nove koalicije. Međutim, ni to nije sigurno ukoliko se član PzPG-a Jakov Milatović osmjeli da prokomentariše javno priznanje Dritana Abazovića da je kreirao aferu Do Kvon ili da se makar zainteresuje oko kontroverzne dodjele crnogorskih pasoša sumnjivim licima od strane novog koalicionog partnera", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније