Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

S.T./A.M.

26. 08. 2024. 11:31 >> 11:31
Čitaj mi:

marinko medojević

Požar u Prošćenskim planinama u Mojkovcu pod kontrolom, gori i u NP Biogradska gora

Požar koji je izbio u Prošćenskim planinama u Mojkovcu zahvatio je 2 do 3 hektara četinarske šume, ali je većim dijelom saniran, i ne postoji opasnost od daljeg širenja osim u slučaju pojave vjetra. To je Portalu RTCG saopštio načelnik vatrogasne jedinice Mojkovac Marinko Medojević.

"Požar je zahvatio oko 2 do 3 hektara četinarske šume, ima suvih jela i smrčevih stabala, što otežava gašenje požara u potpunosti. Požar je saniran 80% i ne postoji opasnost od daljeg širenja, jer je ekipa na terenu. Mogao bi samo vetar da dodatno proširi požar. Do požara je došlo juče oko 15:30 h. Vatrogasci su bili na terenu do ponoći sinoć", kaže on.

Istakao je da je aktivan još jedan požar prema Biogradskom jezeru, koji traje već tri dana.

"Na terenu Laništa, taj požar je nezgodniji od ovoga, jer gori zemlja usled velike količine lišća koje je na njoj", istakao je Medojević.

Kaže da u tom dijelu  kopaju zemlju da bi ugasili požar, a u svemu im pomažu ljudi iz Nacionalnog parka Biogradska gora.

"Po cijeli dan smo na terenu. Strahujemo od novih požara, jer je suša ogromna i ima mnogo nepokošene trave po planini, pa se požar brzo širi", poručio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније