Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

26. 08. 2024. 14:05 >> 14:03
Čitaj mi:

čeka istragu unutrašnje službe

Policajac koji je istraživao smrt Ane Volš supendovan zbog pristrasnosti

Američki policajac supendovan zbog pristrasnosti, istraživao je 2023. nestanak Ane Volš, porijeklom iz Srbije, za šta je optužen njen pritvoreni suprug Brajan Volš, ali taj slučaj je u zastoju.

Pošto je prošle nedjelje suspendovan Majkl Proktor, pripadnik više, državne policije Masačusetsa, raste spisak slučajeva ubistava u oblasti Bostona u koje se sada sumnja jer se zasnivaju na njegovim nalazima.

Proktor koji je u državnoj policiji desetak godina, suspendovan je bez plate i čeka istragu unutrašnje službe policije.

Tužilaštvo koje istražujući njegov slučaj, kaže da će odluku o tome šta će uraditi donijeti kada mu državna policija Masačusetsa dostavi potpun spisak slučajeva koje je Proktor istraživao, prenijele su američke televizie NBC i CBC.

NBC kaže da se u pravosuđu čak postavlja pitanje o tome da li će narušeni kredibilitet Proktora spriječiti tužioce da slučajeve koje je on istraživao uopšte iznose na sud.

U jednom slučaju suđenja za ubistvo su se potvrdile sumnje i svjedočenje Proktora je ocijenjeno kao štetno, a njegov rad kao pristrasan, te je prošle nedjelje oborena presuda.

Na drugom suđenju za ubistvio su advokati u četvrtak tražili da se smjesta odbaci optužnica jer se zasniva na sumnjivoj i pristrasnoj Proktorovoj istrazi, a takva odluka se očekuje.

Proktor je, uz to, na razne strane tokom istraga i suđenja slao grube i neprofesionalne tekstualne poruke koje su pročitane tokom suđenja za jedno ubistvo i Proktor je priznao sudu da ih je pisao, ali smatra da to nije ništa loše.

Advokat je zato rekao da je "Proktor nevjerovatno pristrasan i pogrdan prema ženama".

Drugi advokati su rekli da Proktor štiti navodne svjedoke koji su njegovi prijatelji i da podmeće dokaze, a na sličan način je radio i na slučajevima ubistava povezanim s bivšim kolegema, policajcima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније