Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

01. 07. 2024. 17:11 >> 17:14

ODRŽANA SJEDNICA

Skupština usvojila izmjene Zakona o sprečavanju pranja novca

Skupština je na današnjoj sjednici usvojila izmjene Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma.

Za izmjene i dopune Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, glasalo je 52 poslanika i svi su bili za.

Ranije je predsjednik Skupštine Andrija Mandić prekinuo raspravu zbog održavanja premijerskog sata. 

Nedović: DPS sve opljačkao, ovo je Sahara; Vuković Kuč: Parlament kao Ibarska magistrala

Sjednicu je obilježila rasprava poslanice DPS-a i poslanice Pokreta Evropa sad Aleksandre Vuković Kuč i Jelene Nedović. 

 

Vuković Kuč tvrdi da je nepostojeći program Evropa sad postao primjer za perspektivu u Crnoj Gori. 

"Politička situacija je mentalni terorizam na građane Crne Gore, a takođe se vrši terorizam nad parlamentarizmom. Izborna volja građana je prevarena, a upravo oni su doveli Andriju Mandića, Daria Vraneša i Marka Kovačevića", smatra ona. 

Vuković Kuč tvrdi da vladajuća je većina omogućila da crnogorska javnosti vidi neviđeno. 

"A upravo su za to zaslužni PES i Demokrate. Parlament je postao kao stratište na Ibarskoj magistrali "ojdimi-dojdimi". Nema riječi kojima se može opisati kako je premijer Milojko Spajić unizio Crnu Goru", poručila je ona.

Poslanica Pokreta Evropa sad Jelena Nedović oglasila se tokom izlaganja Vuković Kuč, navodeći da tim riječima vrijeđa PES. 

"Ne znam kako se DPS može oglašavati o nepotizmu i prozivati nas za lažni program. Nigdje se ranije nije moglo zaposliti ako niste imali člansku kartu DPS-a. Ljudi su bukvalno ulazili u izborne štabove. Stvarno to ne mogu da podnesem. A još da ne govorimo o organizovanom kriminalu", kazala je Nedović. 

Nedović je u svom žustrom govoru poručila da je "DPS u Crnoj Gori sve opljačkao, pa je PES došao kao u Saharu". 

"Ipak, i u toj Sahari, uspjeli smo da podignemo penzije i da povećamo plate, dobili smo IBAR, a suficit je nekoliko miliona", dodala je ona. 

Poslanica DPS-a Aleksandra Despotović poručila je da je trebalo je preći veliki put finansijske sigurnosti što je otvorilo Crnoj Gori put ka Evropi. 

"A sve to zahvaljujući prethodnicima i njihovim koracima. Crna Gora je sada na dobrom putu zahvaljujući tom kontinuitetu. Administracije u ministarstvima od 2000. godine su radile u jako teškim uslovima i utabale out ka monetarnoj sigurnosti. Ne može se govoriti da ranije ništa nije rađeno", tvrdi ona. 

Despotovićkina partijska koleginica Sonja Milatović poručila je da se premijer Milojko Spajić sigurno neće sprdati sa državnom Crnom Gorom, a ni sa građanima. 

"DPS mu je to danas i dokazao da mu ne može biti", kazala je ona. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније