Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

03. 07. 2024. 15:10 >> 15:11
4

klub poslanika pes-a

"Evropski put su blokirale Abazovićeve i DPS Vlade"

Iako niko iz Evropske unije nije naveo da je rezolucija o Jasenovcu, Mauthauzenu i Dahau zaustavila integracioni proces Crne Gore u EU, što su i potvrdili juče odobravanjem čak 75 miliona eura za razvoj infrastrukturnih projekata, opozicija pokušava da nametne takav narativ, saopštili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

"Istovremeno kreirajući ambijent destrukcija i blokada, imaju cilj da šalju jako lošu poruku iz naše zemlje, iako smo zemlja koja je za rekordno kratko vrijeme isporučila konkretne rezultate na polju evropskih integracija. Dešavanja u parlamentu u režiji DPS-a je najavio i jedan od opozicionih pravaka Dritan Abazović dva dana ranije, pa zato i ne čudi što se u zvaničnom obrazloženju kao razlog nedolaska predsjednika Evropskog savjeta navode politička dešavanja", tvrde iz te partije. 

Bivša vlast koja je, kako su kazali, u međuvremenu pojačana sa medijskim tajkunom Željkom Ivanovićem imala je prilike da pokaže šta zna u procesu evropskih integracija za trideset godina vladavine, a i za vrijeme Abazovićeve Vlade.

"Podsjećamo, imali smo status rekordera u trajanju pregovora, blokirane institucije, te umiješanost organizovanog kriminala i korupcije na najvišem nivou. Takođe, opšte poznato je da je prethodna Abazovićeva Vlada koju je glasao DPS dovela našu zemlju u potpunu blokadu na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu. Stoga, podsjećamo i danas na odgovornost tadašnje parlamentarne većine, koja je samo deklarativno bila za evropske integracije", istakli su iz Pokreta Evropa sad. 

Prema njihovim riječima, da je zavisilo od DPS-a i dalje bi pravosuđe bilo u blokadi, jer "ova partija nije glasala niti za sudiju Ustavnog suda, niti za dva člana sudskog savjeta, niti za Vrhovnog državnog tužioca".

Upravo ova imenovanja, kako dodaju, su bila i uslov za dobijanje pozitivnog IBAR-a.

"Međutim, to ne smeta DPS-u da nastavi deklarativno zalaganje za evropske integracije, dok u praksi potpisuju peticije za puštanje na slobodu osumnjičenih lica za najteža krivična djela, od umiješanosti u kriminal i korupciju do ratnih zločina u Cavtatu", zaključili su iz PES-a.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније