Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

02. 07. 2024. 18:54 >> 18:54
1

UPUTIO ZVANIČAN ZAHTJEV

Bulj opominjan zbog ispada u hrvatskom parlamentu, sada traži zabranu ulaska za crnogorske poslanike

Poslanik Mosta u Saboru Hrvatske Miro Bulj uputio je danas u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen proglasili nepoželjnim u Hrvatskoj, odnosno "personom non grata".

"Uputio sam zaključak da se Vlada RH obaveže da crnogorske poslanike proglasi 'personom non grata' zbog instrumentalizacije sjećanja na žrtve Jasenovca u svrhu ostvarivanja ciljeva politike 'Srpskog sveta', nastavka velikosrpske politike iz 90-ih godina", rekao je Bulj. 

Interesatno je da je Bulj poznat po ispadima u hrvatskom parlamentu. 

Mediji u regionu prenijeli su prošle godine da je poslanik opozicionog Mosta Miro Bulj izlaganje u hrvatskom parlamentu završio izvikivanjem ustaškog pozdrava "Za dom spremni“, ali je izbačen tek kad je počeo lično da vrijeđa predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Bulj je tada poslanicima stranaka u vlasti zamjerio usvajanje predloženih izmjena Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira po skraćenom postupku.

Poslanik Bulj je tada zaradio nekoliko opomena prigovarajući burno zbog donošenja zakonskih izmjena čiji je cilj, kako tvrdi, uvođenje verbalnog delikta kako bi se omogućilo kažnjavanje HOS-ovaca i njihovog pozdrava "Za dom spremni", a ukupno ga je Jandroković kaznio s više opomena.

Bulj tu, međutim, nije stao, nego je tražio u ime Kluba Mosta pauzu od deset minuta pa je ponovio sve skupa, dodajući da je ustaški pozdrav legitiman među braniteljima. 

U današnjoj izjavi, Bulj je u ime Kluba Mosta pozvao da se crnogorski poslanici koji su glasali za navedenu rezoluciju proglase nepoželjnima u Hrvatskoj te "nastavi podržavati evropski put Crne Gore".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније