Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

06. 06. 2024. 14:15 >> 17:24
Čitaj mi:

POLEMIKA U SKUPŠTINI

Pejović: Abazović kršio ustav i bježao od izbora; Abazović: Manipulacije PES-a

Lider GP URA Dritan Abazović rekao je kako nije protiv inovacija u politici i poslovanju, ali jeste protiv manipulacija. To je rekao na današnjoj sjednici parlamenta, nakon što je potpredsjednik Skupštine Boris Pejović (PES) kazao da je Abazović išao u Porto Montenegro na konferenciju o kriptopvalutama.

Pejović je rekao da je Abazović obmanuo javnost, te da je baš lider GP URA išao na konferenciju o kriptovalutama, i tada nije govorio o kripto raju. Kazao je da Abazović nikada ne bi bio premijer da nije bilo glasova DPS-a. 

"Iz Evrope sad, niko ni na državnom ni na lokalnom nivou nije koalirao sa DPS-om", rekao je Pejović. 

On je rekao da je Abazović optuživao PES da će da proda EPCG i pobjegne iz države...

"Prođe osam mjeseci i evo nas. Tu smo gospodine Abazoviću. Vi ste kršili Ustav i bježali od izbora. Vi ste jedini poslanik ovdje koji je na Sky aplikaciji. Pravite razne konstrukcije o mafiji a vi ste jedini poslanik na Sky", rekao je Pejović. 

On je kazao da je Abazović kršio ustav i zakone, bježao od izbora, da je glasao sa DPS-om i govorio na tribinama o kriptovalutama. 

"I sada vi nama držite lekcije. Sve što imate za nekoga iz PES, predajte u SDT. Budite konkretni. Da bude svako procesuiran, iz svih stranaka, gdje ima osnova. To je vladavina prava", rekao je Pejović. 

Abzović je rekao da nije protiv inovacija, ali jeste protiv manipulacija.

"Pejoviću, kao da ste pod nekom hipnozom. Jeste, ja sam bio na tribinama i odvdje i van Crne Gore. Ja nisam protiv inovacija. Podržao sam da se da državljanstvo osnivaču Eterijuma. Mislio sam da je to dobro i marketinški za Crnu Goru. Ali sam protiv manipulacija i protiv da se kriptomati koriste kad nema dozvole za to", rekao je Abazović. 

Izjavio je da je kriptomat koji je postojao u Tivtu za vrijeme njegove Vlade zapečaćen kao nelegalan, a da su u prostorije kluba u kojem se nalazio dolazili i članovi PES-a ujljučujući i predsjednika PES-a. 

"Vi manipulišete. Razumijem vašu situaciju, razumijem nervozu", rekao je Abazović. 

Lider GP URA kazao je ranije danas na sjednici da izvršna vlast mijenja zakon koji je omogućio da se isporuče rezultati i vraća tužilaštvo u doba Ivice Stankovića i Milivoja Katnića.

"Da nije bilo tog zakona, još bi Katnić bio na čelu SDT, štiitli bi se narko karteli", kazao je Abazović. 

Danas, rekao je, dolazi u parlament Andrej Milović, kičma Milojka Spajića, čovjek koji je dobio zadatak da štiti kriminalce.

"Taj čovjek je došao da nam soli pamet", cijeni Abazović. 

Abazović je rekao da je na sceni pokušaj da se zatvori državni parlament, a da se ključni zakoni donesu bez razmatranja i prava na izmjene. 

"Sve je viđeno i razotkriveno", rekao je Abazović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније