Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

23. 06. 2024. 17:26 >> 17:26
1
Čitaj mi:

BORIS MUGOŠA

Sjednicu parlamenta zakazali bez dogovora na Kolegijumu

Predsjednik parlamenta i vođa parlamentarne većine zakazuje sjednicu za 28. jun i to 21. juna kršeći Poslovnik jer istu zakazuje bez ikakvog dogovora na Kolegijumu i bez stavljanja u dnevni red obavezne tačke opozicije (i jedno i drugo obaveza po Poslovniku), kazao je poslanik SD Crne Gore Boris Mugoša.

On je na mreži X napisao "kaže mi jedan prijatelj da je u pitanju koprodukcija (regionalnog karaktera), da režiser nije iz Crne Gore, da su scenarista i glumci iz Crne Gore". 

"Scenario “evropske” parlamentarne većine". Predsjednik parlamenta i vođa parlamentarne većine zakazuje sjednicu za 28. jun i to 21.juna kršeći Poslovnik jer istu zakazuje bez ikakvog dogovora na Kolegijumu i bez stavljanja u dnevni red obavezne tačke opozicije (i jedno i drugo obaveza po Poslovniku. Tu sjednicu nije ni pominjao na dva Kolegijuma koji su održani u prethodnih nedjelju dana", kazao je Mugoša.

Ideja parlamentarne većine je da 27.juna (jer Poslovnik dozvoljava najkasnije 24 sata prije početka sjednica da se stavi u proceduru dopuna dnevnog reda) kandiduje dopunu dnevnog reda sa Rezolucijom o Jasenovcu, tvrdi on. 

"Tu tačku je mogao predsjednik parlamenta da stavi u dnevni red prilikom zakazivanja sjednice za 28.jun ali to nije uradio kako bi se u domaćoj i međunarodnoj javnosti izbjegla priča o toj Rezoluciji o Jasenovcu u susret Međuvladinoj konferenciji o pristupanju CG EU i dobijanja IBAR-a, koja se održava 26.juna. A nakon dobijanja IBAR-a većina se vraća na ideološka fabrička podešavanja, političku trgovinu i ucjene kao njihov ključni kohezioni faktor - Rezolucija o Jasenovcu, smjena Milovića (to im takođe služi kao predmet trgovine i ucjena) i rekonstrukcija Vlade u koju ulaze konstituenti bivšeg DF-a (NSD i DNP)", dodaje Mugoša.

Kako je rekao, priča oko državljanstva je poslužila kao još jedan pokazatelj lojalnosti PES-a dogovoru sa NSD-om i DNP-om.

"Priprema se sličan scenario i oko zastave. Jedina enigma oko rekonstrukcije je status jedne partije koja ja trenutno u Vladi (u jednom ili dva komada) i jedne koja možda u tu Vladu ulazi. Realan scenario ili...Brzo ćemo saznati je li moj prijatelj u pravu", naveo je Mugoša. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније