Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

23. 06. 2024. 15:31 >> 15:43
2
Čitaj mi:

PES

"Milatović i DPS najviše žale za uređivačkom politikom RTCG-a iz vremena Radojke Rutović"

Iako se u izvještaju EU prije manje od mjesec dana navodi da RTCG proizvodi politički uravnotežen sadržaj, to nije spriječilo sinhronizovanu akciju Jakova Milatovića i DPS-a da imaju najveću primjedbu na izvještaj RTCG-a, poručuju iz Pokreta Evropa sad.

Kako su kazali, očigledno je da Milatović i DPS najviše žale za uređivačkom politikom RTCG-a iz vremena Radojke Rutović.

"Politički pritisak na Javni servis koji predsjednik države vrši za interes tajkunskih medija sigurno će se naći u izvještajima relevantnih međunarodnih organizacija koje se bave slobodom medija", navode u PES-u. 

Kako su poručili, "nije im iznenađenje reakcija DPS-a, koliko dojučerašnjeg funkcionera PES-a, koji je postao predsjednik države, a nakon toga više puta pokazao upornost da se obračunava sa onima koji su ga glasali za poziciju koju sada obavlja".

"Podržavamo princip sadašnjeg predsjednika Milatovića da se afirmiše transparentnost. Žalimo što taj princip nije primijenio kada je sa pozicije predsjednika raspisao "javni oglas" za savjetnike na koji se prijavilo više stotina kandidata, a potom ipak odlučio da odustane od transparentnosti i iskoristi diskreciono pravo", dodaje se u saopštenju PES-a. 

Prema njihovim riječima, "sada je jasnije zašto su jedino poslanici DPS-a i njima bliskim poslanicima imali sluha na sugestije predsjednika da nepotpisani zakoni nisu ustavni".

"Ukoliko su Milatović i DPS u pravu, očekujemo da reaguje Ustavni sud. No, jasno je da od toga nema ništa i da je po srijedi samo zajednički pokušaj da se PES diskredituje", zaključuje se u saopštenju PES-a. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније