Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J. [ Mina business ]

24. 06. 2024. 12:21 >> 12:21

MPŠV

Počinje informativna kampanja o Mjeri 3 IPARD III programa

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovaće danas, uz podršku Privredne komore (PKCG), prezentaciju najave prvog IPARD javnog poziva za Mjeru 3, koji će biti objavljen u četvrtak.

Javni poziv za Mjeru 3 se odnosi na investicije u fizički kapital vezano za preradu i marketing poljoprivrednih i proizvoda ribarstva.

"S obzirom na to da su korisnici Mjere 3 preduzeća, odnosno preduzetnici, upisani u Centralni registar privrednih subjekata (CRPS), uključujući i kooperative, prezentacija će biti usmjerena na pojašnjenja kriterijuma koje moraju ispuniti da bi mogli aplicirati za objavljeni javni poziv", rekli su iz Ministarstva.

Radionice će se, kako je najavljeno iz Ministarstva, sjutra održati u Bijelom Polju, a u srijedu na Cetinju.

Javni poziv za Mjeru 3 trajaće 60 dana, a obezbijeđena je podrška u iznosu od 7,2 miliona EUR za investicije koje se odnose na izgradnju i/ili rekonstrukciju i opremanje objekata i nabavku opreme, mašina i uređaja.

Prihvatljivi troškovi kroz Mjeru 3 kreću se od 30 hiljada EUR do dva miliona EUR.

"Ova mjera namijenjena je podršci u prerađivačke kapacitete i ima za cilj unapređenje subjekata u poslovanju hranom, kako bi ispunili standarde Evropske unije (EU) u pogledu bezbjednosti hrane i imali mogućnost nesmetanog stavljanja proizvoda na tržište", objasnili su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније