Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

M.V.

16. 07. 2024. 16:03 >> 16:03

SAOPŠTENO

Dajković prijavio prijetnje smrću nakon izjave da treba ukloniti spomenik Titu

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković prijavio je danas Upravi policije prijetnje smrću koje je dobio nakon izjave da spomenik Josipu Brozu Titu treba izmjestiti iz Podgorice, pozivajući se na evropsku praksu i rezolucije koje je usvojio Evropski parlament 2008. i 2019. godine po kojima se izjednačavaju komunizam i fašizam.

Dajković je u prijavi naveo da mu je izvjesni Radoica Peković uputio psovke uz prijetnje da Dajkovića i njegovu porodicu treba “pobit” zbog pomenute inicijative.

“Prema našim saznanjima, Radoica Peković je pripadnik danilovgradske policije. Najzad, smatrali smo da je atmosfera linča i progona zbog drugačijeg mišljenja prošlost, ali smo se nažalost prevarili”, navodi se u saopštenju.

Slobodna Crna Gora, kako su rekli, očekuje da pripadnici Uprave policije pod hitno privedu i saslušaju pomenutog Pekovića i da time pokažu da Dajković nije građanin drugog reda, za razliku od Mila Đukanovića koji je dobio policijsku pratnju na osnovu prijetnji koje je dobio od izvora po principu “reče mi jedan čovek”.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније