Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

M.M.Lj.

25. 04. 2024. 09:27 >> 11:29

ZEČEVIĆ

"Zbog usporivača i ograda Podgorica postala grad prepreka"

Direktor JP “Putevi” Radoš Zečević kazao je da je zbog velikog broja usporivača i ograda Podgorica pretvorena u grad prepreka, ali da su primorani na to zbog nesavjesnih vozača. Istakao je da Glavni grad ima 25 voznih linija koje pokrivaju sa 46 autobusa i sedam kombija što nije dovoljno. Od septembra najavljuje nova vozila, a kaže da ćemo uskoro na podgoričkim ulicama vidjeti i električne autobuse.

Zečević je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao da ograde i stubići koje se postavljaju u Glavnom gradu nijesu dobra poruka, ali da su na to prinuđeni. Tako je i sa usporivačima na putevima.  

“Imamo veliki broj zahtjeva za postavljanje tih usporivača. Pretvorili smo grad u grad prepreka, to ljudima sa strane izgleda previše, i nama je, ali nemamo drugog izbora”, istakao je on.

Prošle sedmice Putevi su preuzeli četiri gradske linije 4,5,7 i8 od preduzeća Alivodić. Zečević kaže da su zahtjevne, ali da preduzeće uspijeva da ih opsluži.

Kazao je da će Putevi kupiti 40 vozila, najprije kombije koji će pokrivati prigradska naselja, dok će autobusi pokrivati gradskih linija.

“Biće električnih vozila ubrzo na našim ulicama. Očekujem da ćemo školsku godinu dočekati sa izvjesnim brojem novih vozila”, kazao je on.

Istakao je da ima 25 gradskih linija koje se pokrivaju sa 46 autobusa i sedam kombija.

“To priznaćete nije dovoljno”, kazao je on.

Kazao je da je već pola planiranog budžeta potrošeno.

“Imamo oko 8,5 miliona eura budžet, već smo pola potrošili, a na jesen ćemo morati da radimo rebalans jer ćemo potrošiti sve. Mnogo se radi. Na primjer u Piperima smo planirali da asfaltiramo četiri kilometra, a na kraju ćemo izaći na osam kilometara, to se tako nametne”, kazao je on.

S obzirom na to da veliki broj usporivača nije vidno obilježen, Zečević kaže da nije lako regulisati ogromne gužve u Glavnom gradu, posebno da je otežano završiti projekte u centru grada.

On je kazao da je raspisan novi tender za Bulevar Veljka Vlahovića.

“Tenderska procedura će trajati nekoliko mjeseci, zatim i žallbe. Može se otprilike reći da izgradnja neće početi prije Nove godine”, kazao je Zečević.

Najavio je tender za kružni tok na raskrsnici Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i Džordža Vašingtona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније