Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj.

10. 05. 2024. 13:13 >> 13:24
2

SPAJIĆ

Do sljedeće godine korisnici srazmjernih penzija primaće 450 eura

Najaksnije od sljedeće godine penzioneri koji primaju srazmjerne penzije dobiće dostojanstven tretman od Crne Gore kao i svi ostali penzioneri, saopštio je premijer Milojko Spajić.

Spajić je objasnio da do sada nijesmo imali potpisane sporazume sa okolnim zemljama, te da će ministarka Naida Nišić danas potpisati sporazum sa Bosnom i Gercegovinom čime će biti zaokružene sve regionalne inicijative. 

"Mi nijesmo imali način da saznamo kolike su penzije koje naši građani dobijaju iz regiona. Sada ćemo imati informacije kolike su im penzije, a razliku bi plaćala Crna Gora do 450 eura", istakao je Spajić.

Ministarka Nišić je kazala da je u skupštinskoj proceduri je sporazum sa Albanijom, a uskoro će biti i sa Bosnom i Hercegovinom i sa Rumunijom.

Sporazum je bitan, kaže, jer će se primjenjivati na prava iz penzijskog i zdravstvenog osiguranja, invalidskog osiguranja, osiguranja od povreda. 

"Blagovremeno ćemo obavijestiti javnost kada će to biti gotovo", istakla je ona.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније