Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

Milorad Filipović [ Portal RTCG ]

29. 04. 2024. 10:47 >> 10:47
Čitaj mi:

ZPCG

Završeno mašinsko ravnanje i prihranjivanje plaže na Adi Bojani

Radnici preduzeća Zaštita prostora Crne Gore (ZPCG), danas su, nakon pet dana završili mašinsko ravnanje i prihranjivanje plaže na Adi Bojani.

Dina duga 450, visoka 2,4, a široka 12 metara koju je ta državna firma izgradila u novembru prethodne godine, u potpunosti je od talasa i erozije sačuvala vegetaciju i objekte HTP „Ulcinjska rivijera“. Sada se pijesak sa te pješčane brane raširio po plaži koja je znatno veća, a udaljenost prvih kućica od mora je minimalno 25 metara, istakao je za emisiju „Mirno more“ Radija Crne Gore, inženjer iz ZPCG, Draško Drašković.

ZPCG pješčane nasipže na Adi Bojani gradi već tri godine.

Riječ je planu italijanskih projektanata, koji je uspješno realizovan i u toj državi.

Finansijeri gradnje dine, a nakon toga i uređenja odnosno prihranjivanja plaže su Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera i JP“Morsko dobro“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније