Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

13. 07. 2024. 12:00 >> 13:11
10

OČEKUJU DOGOVOR

Završena blokada Sozine, očekuju dogovor sa Monteputem

Mještani Crmnice i ostali stanovnici Virpazara i okolnih sela blokirali su na dva sata tunel Sozina kako bi izvršili pritisak na poslanike da glasaju za predlog dopune Zakona o putevima, koji predviđa besplatan prolazak kroz tunel za stanovnike barske opštine koji žive sjeverno od rampe. Mještani kažu da su ih iz Monteputa pozvali na razgovor i nadaju se da će problem biti riješen. Takođe, imaju informaciju da će većina poslanika podržati izmjene Zakona.

Zbog blokade Sozine, formirale su se kilometarske kolone sve do Vranjine. Mještani kažu da su primorani na to jer svakodnevno moraju da plaćaju prolaz kroz Sozinu da bi bilo šta obavili u opštini Bar kojoj pripadaju.  

Jedan od mještana Aleksandar Plamenac istakao je da je Monteput pozvao na dijalog i očekuju da će ti pregovori narednih dana uroditi plodom.

Kazao je da subvencije od Opštine Bar i povremeno od Monteputa nijesu dovoljno dobro rješenje.

"Ovdje ima oko 1200 stanovnika i još toliko njih koji gravitiraju i dolaze. Smatramo da je od 80-100 hiljada eura dovoljno da podmiri naše potrebe za godinu", kazao je on.

Objasnio je da su u početku imali informaciju da većina poslanika za to da se usvoje izmjene i dopune Zakona o putevima kojim bi im bio obezbijeđen besplatan prolaz.

Potpuna blokada puteva trajala je od dvadeset minuta do pola sata, nakon čega su blokirali samo put kroz tunel “Sozina”. Protestu se pridružio i predsednik Opštine Bar Dušan Raičević. 

Saobraćaj je bio preusmjeren na regionalni put Virpazar - Sutorman - Bar i magistralni put Virpazar - Paštrovačka gora - Petrovac.

 

Uprava policije saopštila je da će, u skladu Zakonom o unutrašnjim poslovima, snimati javno okupljanje .

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније