Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

10. 07. 2024. 11:45 >> 11:45
Čitaj mi:

Stav Monteputa

Problem Crmničana riješiti subvencionisanjem putarine, ne izmjenom Zakona

U kompaniji Monteput povodom zahtjeva mještana Crmnice da se poveća opseg povlastica za prolazak kroz tunel Sozina, ističu da su za traženje rješenje kroz dijalog, a ne kroz proteste i blokadu saobraćaja u tunelu, čime se pravi višestruka šteta svim građanima, turistima i turističkim poslenicima i nadasve ugrožava bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Kako navode u saopštenju, vjeruju da će po ovom pitanju postići dogovor, tim prije što su upravo kroz dijalog sa mještanima Crmnice našli rješenje za poziciju trase auto-puta kroz Crmnicu, u korist svih Crmničana.

"Pozvali smo, a i ovim putem pozivamo još jednom, predstavnike mještana Crmnice na sastanak, da kroz dijalog nađemo rješenje za njihov zahtjev za oslobađanje plaćanja putarine, kroz prepoznavanje svih kategorija mještana koje pogađaju troškovi putarine, uz predlog da troškovi putarine budu subvencionisani iz dobiti Monteputa. Dužnost nam je bila da predstavnike poslaničkih klubova upoznamo sa posljedicama koje mogu proizaći ako se rješavanju zahtjeva mještana Crmnice pristupi kroz izmjene Zakona o putevima", navode u Monteputu.

Dodaju da rješenje zahtjeva mještana kroz izmjene Zakona o putevima, tiče se i šire javnosti, jer bi se na ovaj način Crmničani doveli u povlašćen položaj u odnosu na druge građane, odnosno diskriminisalo bi stanovnike ostalih mjesnih zajednica sa teritorija koje gravitiraju auto-putu i tunelu Sozina, što je i u suprotnosti sa EU propisima koji uređuju ovu oblast. To bi proizvelo kontinuirane izmjene Zakona, što bi otežalo primjenu i sprečavanje zloupotreba.

"Domino efekat ovakvog pristupa je i što se obesmišljava ustanovljen način finansiranja izgradnje i održavanja infrastrukturnih objekata kroz naplatu putarine. U krajnjem dovodi u nepovoljan položaj državu prilikom ugovaranja i planiranja budućih dionica, njihove izgradnje, finansiranje i naplatu putarine", objašnjavaju u Monteputu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније