Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

15. 06. 2024. 12:48 >> 12:48
2
Čitaj mi:

bečić čestitao kurban bajram

Poštovanje tradicije približava ljude idealima jedinstva, dobrote i milosrđa

Poštovanje vjekovne duhovne tradicije približava ljude idealima jedinstva, dobrote i milosrđa i služi nam kao moralni vodič za buduće generacije, koje imaju obavezu da pokažu vitalnost i snagu i nastave sa očuvanjem kulturne raznolikosti naše zemlje i očuvanje onog najvažnijeg a to je mir i sigurnost.

To se navodi u čestitki potpredsjednika Vlade Alekse Bečića koju je povodom jednog od najvećih islamskih praznika, Kurban Bajrama, uputi reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu efendiji Fejziću, kao i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti.

Bečić je kazao da je naša zemlja dom različitih religija, naše kulturno bogatstvo i različitosti ono što svaki naš dan čini posebnim, čini da budemo zahvalni na svemu što imamo, na sve ono što treba da njegujemo, a posebno ono što treba da čuvamo.

Z"ato, neka na vrata svih vas zakucaju sreća, radost, snaga i mir. Budimo zahvalni na tim blagoslovima jer obilježavamo praznik žrtvovanja i dobročinstva, prisjećajući se Abrahamovog povjerenja u Boga i smisla i veličinu saosjećanja i odanosti, ljubavi prema bližnjima i međusobnom poštovanju. Stoga, želim vam da blagoslovene dane Kurban Bajrama provedete u zdravlju, slozi i blagostanju, u zagrljaju svojih najbližih", naveo je Bečić u čestitki.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније