Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

18. 06. 2024. 13:13 >> 13:41
1

Tilman-Bečić

"Situacija u Crnoj Gori je odlična"

Zamjenik premijera i predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa poslanikom Bundestaga Tilmanom Kubanom, Jakovom Devčićem, predsjednikom fondacije KAS-a za Crnu Goru, Srbiju i BiH, kao i Tomasom Elerbekom, jednim od rukovodilaca najveće turističke kompanije TUI.

Kako je saopšteno iz njegovog kabinera, izrazivši zadovoljstvo posjetom i ponovnim susretom u kratkom periodu, sagovornici su kazali da su ovakvi susreti najbolja prilika za razmjenu mišljenja i iskustava, a ujedno i najbolji primjer kako se njeguju prijateljski i politički odnosi dvije zemlje.

Dodaju da je Bečić  posebno istakao postignute rezultate na polju funkcionalnosti ključnih institucija, jačanja vladavine prava i sveukupne društveno-političke stabilizacije kojoj svjedočimo od početka mandata ove Vlade.

"Očekujem da svi koraci koje smo preduzeli ispunjavanjem privremenih mjerila, ali i koje kontinuirano preduzimamo u cilju vraćanja povjerenja građana u ključne institucije sistema i eliminisanja kriminalnog i koruptivnog djelovanja iz društvenog konteksta budu krunisani dobijanjem IBAR-a, što je naš najvažniji državni interes u ovom periodu", izjavio je Bečić, zahvaljujući uvaženim sagovornicima, našim dokazanim partnerima na kontinuiranoj podršci na ovom putu", kaže se u saopštenju.

Tilman kaže da je situacija u Crnoj Gori zaista odlična.

"Prošlo je par mjeseci od našeg posljednjeg susreta i moje iskrene čestitke na postignutim rezultatima. Nadam se pozitivnom IBAR-u i istinski vjerujem da ćete još uspješnije odgovoriti zadacima koji vas očekuju nakon dobijanja IBAR-a'', poručio je Tilman i zahvalio na odličnom doprinosu koji dajemo u borbi protiv kriminala i korupcije, kao ,,i na doprinosu da Crna Gora postane ponovo dobra EU priča'', zaključio je Tilman.

Delegacija je bila u prilici da posjeti nekoliko gradova na crnogorskoj obali, što je, po riječima jednog od rukovodilaca TUI Grupe bio i najljepši dio posjete.

"Ne mogu da se otmen utisku kolikoj ljepoti jedne zemlje sam svjedočio. Pored nestvarnih i fantastičnih pejzaža, moram istaći da sam naročito oduševljen ljubaznošću i predusretljivošću vaših građanki i građana'' kazao je Elerbek dodajući ,,Jeste da su vama more i planina jako blizu, ali niste daleko ni njemačkim turistima. Učiniću sve da svojim sugrađanima prenesem ljepote Crne Gore koje sam doživio u jako kratkom periodu'', zaključio je  Elberk, predstavnik TUI-ja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније